Kvinna med rosa bästa paraply

Bästa paraplyerna för Stockholmsvåren

Inom kort kommer vintern att göra sin sorti på den svenska östkusten. I stället är det våren med dess blommor, gröna träd och varmare klimat som träder in på den svenska säsongsscenen. Dock för våren i Stockholm även med sig en ansenlig mängd regn. Således har vi i den här artikeln sammanställt en lista på fyra paraplyer som garanterat kommer skydda mot de tyngsta regndropparna.

När regnet börjar falla i huvudstaden

Vårväder i Sverige brukar vara mycket gemytligt, särskilt efter en mörk och grånad vinter. Solen kommer då att återigen slunga sina värmande strålar ner på de svenska hemmen. Det är dock inte bara sol och hetta som kommer med den svenska våren. Särskilt längsmed kuststäderna, såsom Stockholm, kommer det även att falla mycket regn.

För att hantera dessa luftburna droppar behöver man en god uppsättning av regnavstötande föremål. Det som bör stå främst på alla inköpslistor är ett riktigt bra paraply. Ett paraply av kvalité skall ha många goda komponenter till sig. Bland annat vill man snabbt kunna få upp det om regnet överraskar en.

Sedan bör det även vara vindtåligt samt just se till så att vatten inte når fram till kroppen. Här nedan kommer du nu finna en lista på fyra paraplyer som kommer att fungera utmärkt i ett regnigt Stockholm under våren.

4 Grymma paraplyer för ruskigt Stockholmsväder

  • Samsonite Rain Pro
  • Knirps Paraply
  • HappySweeds Skog
  • Sea to Summit Pocket Umbrella

Samsonite Rain Pro

Det första paraplyet på vår lista kommer från producenten Samsonite. Deras modell Rain Pro kommer i ett smart litet paket, där du enkelt kan packa in det i den medföljande påsen. Det skyddar lika väl mot vind som det gör mot regn och har en bred yta på nästan en meter i diamanter. Trots att det breder ut sig till en stor grad, är det litet och behändigt att bära med sig som hopfällt paraply.

Samsonite Rain Pro väger lite över 300 gram och kommer med en automatisk öppningsfunktion. Paraplyet kommer i två färger, vilka är svart och blått. Priset är mycket överkomligt, då man får förvänta sig att punga ut cirka 350:- för den här produkten.

Knirps Paraply

Nästa paraply som vi kommer att ta produceras av företaget Knirps. Det är deras modell Knirps AS.050 som står i fokus här. Detta är ett mycket behändigt paraply som är enkelt att manövrera i såväl vind som stilla väder. Det kan även packas ner i en lite påse vid transport och får därmed enkelt plats i både handväskor och jackfickor.

När du väl skall använda dig av paraplyet kommer det att expandera till en regntäckande yta på 94 centimeter i diameter. Knirps AS.050 väger knappt någonting på sina 180 gram. Priset är likt ovannämnda Samsonite-produkten, på cirka 350:-.

HappySweeds Skog

HappySweeds bästa Paraply Skog

Nästa paraply kommer från HappySweeds och har som namn HappySweeds Paraply Skog. Namnet hänvisar till den vackra och visuella designen på paraplyet när det är i användning. Täckytan består nämligen av en bild på träd och en klarblå himmel. HappySweeds Paraply Skog är mycket säkert när det kommer till både vindstyrka som regn.

Det skyddar även mot en ansenlig mängd av solljus, vilket många kan komma att föredra. Det spridet ut sig till 98 centimeter i diameter när det är i användning och kan utan några större bekymmer packas ner i sin tillkommande påse. Det här är ett lite mer kostsamt paraply, då man får betala kring 600:- för att få händerna på det.

Sea to Summit Pocket Umbrella

Sist men inte minst så har vi även en produkt från företaget Sea to Summit på den här listan. I detta fall handlar det om deras modell Pocket Umbrella, som kommer i ett mycket litet och nätt format. När man dock väl har det i användning, kommer paraplyet att täcka en yta på 83 centimeter i diameter.

Det här är även ett mycket långt paraply till stommen, så du kan bära det nära intill kroppen eller långt över huvudet. Sea to Summit Pocket Umbrella väger cirka 200 gram och kommer att kosta dig under 200:- vid inköp.