Stockholm i höst

Hösttrender i Stockholm

Nu är Stockholmshösten här igen. Solen har dragit sig tillbaka några timmar om dygnet för att snart bereda plats för vintermörkret. Vi har dock några få månader av lite ljus kvar än, vilka kan fyllas med de senaste trenderna i vår huvudstad. I den här artikeln skall vi således kolla på vad som är nytt och fräscht i Stockholm under hösten 2022.

En ny och återkommande årstid

Om man skulle fråga de flesta stockholmare om vilken årstid de älskar mest, är det troligt att svaret blir ett muntert ”Sommaren!”. Dock finns det även de ibland oss som fördrar lite mer kyla, snäppet mer mörker samt de bruna och gula färgerna av hösten. För dem är den här årstiden den bästa. Även för dem som föredrar sommar eller vår, så är det inte mycket fel på vår svenska höstsäsong.

Naturen spelar upp ett färgskådespel utan dess like när träden börjar löva av sig. Man kan även vistas ute i längre stunder utan att drabbas av värmeslag. Det är ytterligare en fördel. Sedan har hösten ett alldeles eget tema i allt från kläder till inredning i huset samt aktiviteter. När sommaren väl lagt sig till vila, startas en annan livscykel i det svenska livet, där vi ställer om oss till kallare tider.

Höstmoden har en relativt kort livslängd, då det inte blir särskilt mycket utrymme mellan sommar och vinter här i Sverige. Dock har stockholmare som andra svenskar för vana att göra det mesta av den höst som vi får uppleva. Således kommer vi nu här nedan att lista upp fem moden och trender som du kan hänge dig till under höstmånaderna.

Höstens trender och moden

  • Symfoniprenumeration
  • Hårtrend
  • Fuskpäls för kvinnan
  • Stickat för mannen
  • Marmor till bostaden

Symfoniprenumeration

symfoniorkester

Den första trenden är musikrelaterad. Symfoniorkestrar har existerat under en längre tid. De var bland annat den primära källan för storslagen musik under många sekler långt innan det digitaliserade samhället ersatte live-uppträdanden med ljudfiler.

Den klassiska skolan av musik är på väg tillbaka och har inte varit så här populär på flertalet år. Således är det en god idé att införskaffa en prenumeration på någon av Stockholms olika symfoniorkestrar. Där kan du spendera hösten i en gemytlig och kultiverad tillvaro, lyssnandes på några av de mest välkända verken från vår musikhistoria.

Hårtrend

Vårt hår är alltid något som är aktuellt att diskutera. Folk kan klä sig som de vill, dock är det accessoarer man kan såväl ta på som av. Håret är något högst personligt, samt en av de främsta aspekter av vår kropp som vi kan stoltsera med inför vår omgivning. Således finns det många som är intresserade av att följa även de senaste trenderna när det kommer till frisyrer.

Allt pekar på att höstens hårmode kommer vara långt och rakt hår hos kvinnor, där färgerna gärna skall skifta mellan strawberry blonde och svart. För män skall det i år vara aningen längre där med, dock inte så att det når nacken. Om du sedan kan styla till det så att du får en fin båge på luggen är det perfekt.

Fuskpäls för kvinnan

falsk päls

När det väl kommer till klädselmodet för kvinnor under den här hösten, så är fuskpälsen på väg tillbaka. Det anses inte bara vara inne rent modemässigt, utan även ett samvetesval att välja en falsk pälsklädnad framför den riktiga varan. Vem behöver ta livet av ett djur för att se snygg ut?

Fuskpälsar går att köpa i de flesta klädesbtuiker och via secondhandshopping i Stockholm till hösten. Det har redan satts upp som den trend vilken kommer slå till hårt på den västerländska marknaden. Det gäller således att du är ute i god tid med ditt inköp. Mink är alltid populärt, dock kan även rävfärgad fuskpäls vara aktuellt den här hösten.

Stickat för mannen

För männen gäller det att återgå till våra forna dagar som nordfolk. Det är alltså ullen som kommer tillbaka i höstmodet med en ordentlig prägel. Det skall vara stickade tröjor, halsdukar och mössor som männen i Stockholm skall gå klädda i under höstmånaderna. Mönster och kulör på de stickade plaggen skall helst vara kantiga samt skifta mellan vitt och svart. Det skall alltså inte vara mycket till färg.

Marmor till bostaden

Den sista trenden inför Stockholmshösten som vi tar upp här är inredning för hemmet. Det här har tidigare varit något som enbart krävt ett utbyte av gardiner eller en höstrelaterad dörrmatta. Det här är dock inte längre fallet, då det nu är tänkt att plånboken skall öppnas upp på riktigt. För ditt hem den här hösten skall du investera i bord av marmor.

Dessa går att köpa i de flesta inredningsbutiker, men kommer kosta en ansenlig summa pengar. När det kommer till färg och marmorering på ditt bord, skall det helst vara lite mattare kulör. Du skall alltså inte se direkta stora skillnader mellan de mörka och de ljusa färgerna i marmorn. Till storleken skall de helst vara lite mindre och en rund form är att föredra.