Kläder i secondhandaffär

Secondhandshopping i Stockholm

Idag är det mer populärt än någonsin tidigare att återvinna allt från smått till stort. Vi pantar våra burkar och flaskor, sorterar vår plast samt skrotar maskineri för att ta vara på de delar som kan användas på nytt. Även våra kläder kan komma att vandra från person till person genom ett par secondhand-butiker. I den här artikeln skall vi se på vart du finner de bästa av denna typ av affär i Stockholm där varorna, priset och kvalitén på kläderna står i fokus.

Handla i andrahand

Det är alltid en bra idé att ha lite framförsikt med sina inköp. Allt vi handlar kommer inte att alltid vara med oss. Det finns flertalet anledningar till att vi väljer att inte längre bruka något som vi tidigare köpt. Oavsett vad det dock kan bero på, bör vi alltid tänka på att först och främst försöka finna ett nytt hem för våra ägodelar, framför att slänga dem.

Det är precis den marknaden som secondhand-butiker är verksamma på. Här kan du lämna in och alternativt även sälja dina kläder och prylar som du inte längre har användning av. Således står du att vinna en liten slant, samtidigt som du inte bidrar till än mer sophantering i vår redan förorenade värld.

Du kan även finna fantastiska saker till dig själv i en secondhand-butik. Kläder behöver inte alltid vara nytillverkade för att de skall passa dig. Tvärtom, kan en annan persons kläder ibland vara precis vad man behöver själv. Stockholm lider ingen brist på bra Secondhand-butiker att shoppa i. Dock kan vissa vara snäppet bättre än andra. Här nedan skall vi nu lista fyra av de bästa butikerna och affärerna att handla i andrahand hos.

4 grymma secondhandshops i Stockholm

  • Pop Stockholm
  • Stadsmissionen
  • Myrorna
  • Old Touch

Pop Stockholm

Secondhand-butiken Pop Stockholm är belägen på Åsögatan 140. Här finner du allt du kan önska dig i vintage-väg när det kommer till kläder. Färggranna tyg i välsydda mått väntar innanför dörrarna till den här affären. Allt här är inte secondhandvaror, dock är merdelen sådant som tidigare ägts av andra. Designen på kläderna är i ett 70- och 80-tals stuk, så längtar du tillbaka till den blommiga ”free love”-epoken av 1900-talet, är det här butiken för dig!

Stadsmissionen

Föga förvånande finner du även secondhandkläder hos Stadsmissionen. I flertalet decennier har denna organisation bistått befolkningen i svenska städer med en plats där de kan lämna in sina gamla plagg. Stadsmissionen i Stockholm har en rad olika inlämningsställen och butiker att välja på.

Dock är en av de bästa belägen på Nytorget. Här finner du mängder med alternativ i kläder, vilka går från vintage till modern i sina designer. Söker du att handla ett plagg secondhand, är stadsmissionen den rätta vägen att gå.

Myrorna

Myrorna är ytterligare en secondhand-butikskedja som är väl etablerad i våra svenska städer. Du finner dem nästan överallt i Sverige, dock är närvaron extra stark i Stockholm. I deras butik på Hornsgatan 96 har du ett enormt urval av olika klädesplagg i alla möjliga designer. Myrorna driver även en verksamhet som är relativt billig jämfört med många av konkurrenterna på secondhand-marknaden.

Det är således ett utmärkt budgetalternativ för den som inte vill spendera alltför mycket i jakten på nästa skjorta eller klänning. Om du själv har lust att lämna in kläder till myrorna, finner du många inlämningsställen för just det ändamålet i vår huvudstad.

Old Touch

Old Touch är en secondhand-butik som har adressen Upplandsgatan 43. Som namnet avslöjar, finner du många vintage-kläder här. Du har designer på hattar, skjortor, kavajer och klänningar som sträcker sig från början av sekelskiftet fram till mitten av 1900-talet.

Det är således en butik som har mycket gammalt och stiligt att bjuda på. Det är dock inte särskilt billigt att handla här. Om du vet vad du vill ha i äldre kläder, är det dock en absolut utmärkt plats att vända sig till, så länge du är villig att betala priset för ett klassiskt plagg!