Påskägg i hög bästa påsköverraskningar

Stockholmsbarnens bästa påskäggöverraskningar

Påsken för med sig mycket kul för folk i alla åldrar. Dock är det ofrånkomligt att det främst är barnen som uppskattar denna årstid. Detta gäller oavsett vart man befinner sig i landet, från Lappland till Stockholm. En av de bästa aspekterna av påsken, särskilt för de små, är de godisfyllda påskäggen. Men vad kan man lägga i om man inte vill förse barnet med socker? Här nedan finner du tips på just det här ämnet.

De finaste sockerfria äggen under vårens högtid

De flesta älskar påsken och det godis som kommer med högtiden. Det brukar handla om chokladägg, skumkycklingar samt en och annan syrlig bit att sätta tänderna i. Socker är alltid åtråvärt för människor, då våra tungo ofrånkomligen eftertraktar den söta smaken. Dock är det inte alltid visst med ett intag av socker. Du kan bland annat lida av en sjukdom såsom diabetes, där socker inte är en bra introduktion i bloden.

Sedan bidrar även sockret negativt till fetthalten på kroppen. Således bör man i allt större mån börja tänka på andra saker man kan placera i påskäggen. Det finns ingen brist på goda idéer för dessa ”godissubstitut”, vilka inte alls behöver vara matrelaterade. I Stockholmsområdet finns det även mängder av affärer och butiker som säljer dessa. Här nedan finner du nu en lista på bra tips på vad du kan lägga ner i dina barns påskägg.

Tips på påskägginnehåll

  • Asfaltskritor
  • Lego
  • Klistermärken
  • Nyckelringsaccessoarer
  • Små leksaksbilar
  • Play Doh-lera
  • Studsboll

Asfaltskritor

Varför inte förse barnet med lite konstnärligt material? Påsken äger ju ändå rum på våren, då solen och värmen återvänt till vårt avlånga land. Det regnar även ganska så mycket under den svenska vårtiden. Därmed kan asfaltskritor komma väl till pass. De är roliga att måla med och inom kort kommer marken att självsanera sig med en rejäl dos av regndroppar!

Lego

Lego bästa påsköverraskningar

Lego är alltid något som barn kommer att uppskatta. Ett påskägg kan rymma små byggsatser av den populära danska leksaken. Om du finner något ditt barn tycker om särskilt mycket i Lego-form, varför inte slänga ner en sådan i ägget? Det är roligt, stimulerande för knoppen samt håller betydligt längre än godis.

Klistermärken

Klistermärken av olika slag är ytterligare en idé för ditt påskägg. Du kan här vända dig till antingen påsk-relaterade teman på märkena, eller något ditt barn tycker särskilt mycket om. Sedan kan en del av dessa placeras på själva ägget, som en rolig liten sysselsättning samt ett minne för framtida påskar!

Nyckelringsaccessoarer

Det finns mycket man idag kan fästa på sin nyckelring. Dessa föremål är även vanligtvis små, så de platsar också perfekt i ett påskägg. Bland annat kan man lägga ner en liten laserpekare som kan lysa fram olika bilder. Det finns även små gosedjur ämnade för en nyckelring som utan problem kommer gå ner i ett påskägg. Här kan man välja fritt fram på vad man önskar. En nyckelringsaccessoar är även något många bär med sig genom livet, så den har potential till att bli en minnesvärd gåva.

Små leksaksbilar

För det barn som älskar bilar och vrålåk, skulle en liten leksak av den här arten passa väl i ett påskägg. Det finns ingen brist på leksaksbilar i den lite mindre skalan. Om du väljer riktigt små, kan du även få plats med flertalet leksaker i ägget. Inom kort kommer ditt barn ha ett helt stall av värdiga motorvrålare att leka med.

Play Doh-lera

Sist men inte minst kan även Play Doh-lera vara aktuellt för påskägget. Denna kreativa leksak säljs i olika storlekar, varav några även platsar i ett påskägg. Med Play Doh kan man sedan kolla upp tips på hur man skapar påskpynt såsom harar, kycklingar och ägg på ett roligt vis. Som alternativ kan man lista ut det själv tillsammans med barnet, för en underhållande stund tillsammans.