tapas på skärbräda

3 grymma tapasrestauranger i Stockholm

Som Sveriges största stad, är det att förvänta att Stockholm har ett florerande restaurangliv. Mängder med krogar, barer och värdshus kantar gatorna i vår huvudstad. Det finns även restauranger som specialiserar sig på den klassiska spanska matupplevelsen kring smårätterna tapas. Här skall vi nu ta en titt på några av de bästa tapasställena Stockholm har att erbjuda.

Underbara tapasrestauranger i Stockholm

Genom åren har Sverige samlat på sig en god insikt i vad andra kulturer äter. Detta har primärt inte skett genom vetenskapliga studier om kulinariska vanor utomlands. Mer troligt är att vi har smakat och åtnjutit maträtter från jordens alla hörn. Dessa har sedan med entusiasmens hjälp transporteras hem hit till Sverige, där vi kan ta del av dem mer vardagligt.

En av de måltider som Stockholmsborna har fått upp ögonen för är tapas. Dessa smårätter har sitt ursprung i Spanien, där de fungerar som den utmärkta måltiden i den sydeuropeiska hettan. Smakrika, måttliga till mängden och gjorda på färska råvaror, finns det få anledningar till att inte uppskatta tapas.

Att hitta ett ställe som serverar den här maträtten i Stockholm är inte särskilt svårt. Det existerar idag flertalet restauranger som på ett eller annat vis erbjuder tapas. Dock vill man gärna att det skall smaka riktigt bra när man är ute och äter. För det krävs det en god kvalité i maten och en mysig miljö. Här nedan kommer du nu kunna läsa om våra tips på tre riktigt bra tapasrestauranger belägna i Stockholmsområdet. Listan är inte rangordnat på något särskilt vis.

3 av Stockholms bästa tapasställen

  • Restaurang Reventon
  • Restaurang Boqueira
  • Restaurang Mondo Tapas

Restaurang Reventón

Den första restaurangen på vår lista är Reventón, vilken är belägen på Tulegatan 22 i Stockholm. Reventón kan erbjuda sina gäster en mycket gemytlig och behaglig restaurangsal i mycket god belysning. Maten som serveras här erbjuder ett rent och skärt tapasutbud. Du finner tapas i såväl för- som huvudrätterna på menyn.

Revonton interiör

Det finns även tapas i alla de stuk, med allt från kött och fisk till vegetariska alternativ. Utöver matmenyn har Reventón även ett välrenommerad och ordentligt utrustad vinkällare. Önskar man dock öl i stället till maten, finns även det att tillgå här. Med sina skapliga priser är Reventón även en upplevelse som plånboken finner behaglig.

Restaurang Boqueira

Restaurang Boqueira ligger på Jakobsbergsgatan 17 i Stockholm. Här finner tapasälskaren allt han eller hon kan önska i matväg. Restaurangen utspisar sina gäster med en enorm variation på olika smårätter från Spanien. Dock har de även tapas som är inspirerade av andra matkulturer. Sedan har Boqueira ytterligare maträtter på sin meny, där du bland annat finner större måltider i form av kött och fisk.

Själva restaurangen bjuder in till en trevlig, upplyst miljö. Du sitter väl vid de olika borden, där man kan föra timslånga konversationer i gott umgänge utan att bli obekväm. De har en komplett vinlista där man finner såväl klassiska som mousserande viner från många olika länder. Även dessertmenyn är värd att hålla ett öga på hos Boqueira. Önskar du avsluta ditt besök med en delikat liten sötma, kommer du finna alla möjligheter till det här.

Restaurang Mondo Tapas

Vår sista tapasrestaurang är belägen på Odengatan 47. Mondo Tapas tar det spanska köket på största allvar, då de även inkluderar den lilla maträtten i namnet. Här kan du ta del av en riktigt trevlig restaurangupplevelse i både inredning, atmosfär och framförallt smaken

Mondo Tapas interiör

Mondo Tapas är den rätta platsen för dig som älskar vegetariska maträtter. De serverar en mängd olika Tapas av den här karaktären. Det finns dock även kött, fågel och fisk-varianter att välja på. De har ett bra sortiment på viner, samt en tillfredsställande dessertmeny.