Trpisk stad med texten Resor under 2022

De fem bästa resmålen under 2022

Precis som dem säger i game of thrones “winter is coming”, fast vintern är redan här. Vi vet alla vad det betyder, dagarna är kortare, det är mörkare och det är superkallt. Vi befinner oss nu i 2022, och det är dags att fundera, vad vill man göra i år. För många av oss är resande en hög prioritet. Så varför inte ta sig genom vintern genom att planera vilka resmål du ska göra under 2022. Den här artikeln kommer att diskutera de 5 bästa resmålen under 2022.

Alanya, Turkiet

Turkiet är i allmänhet ett super vackert land känt för sina vänliga människor och goda mat. Detta är ett land som tar emot turister med öppna armar. När du åker till Turkiet har du massor av destinationer som alla är bra på sitt vis. I den här artikeln kommer vi dock att rekommendera gå utanför normen, och rekommendera Alanya.

Denna stad kommer att ge dig lite av allt. Du har vackra stränder med klart, varmt vatten. Om du vill njuta av utsikten över staden kan du ta linbanan som klättrar 250 meter upp till “Kalesi” för att ge dig en 360-graders utsikt över Antalyabukten. Medan du hänger på Alanyas vackra stränder, varför inte kolla in sidor som casinostugan för lite extra underhållning.

Oslo, Norge

Oslo, är en fantastisk plats med rik vikingahistoria. Den här staden är fantastisk, särskilt för människor som tycker om en mer grön livsstil. Staden är super grönorienterad och har gjort detta till sin egen lilla nisch. Oslo är för övrigt Norges huvudstad som många känner till, men det många inte vet är att staden är vackert beläget med bra tillgång till andra delar av Norge om du vill utforska landet mer. Detta är den perfekta destinationen om du vill påbörja en längre bilresa.

Aruba, Karibien

Aruba beskrivs av många som en paradisö, och det är sant i många avseenden. Ön har fått smeknamnet ”den enda lyckliga ön”. Här finner du turkost vatten så långt ögat kan nå. Stränderna på Aruba är några av de vackraste i hela världen, vilket gör det till det perfekta resmålet för att fly verkligheten, och koppla av.

Lappland, Finland

Finland är ett till vackert grannland. Detta är ett stort land så det kan vara svårt att ta reda på vart man ska ta vägen i landet. Vi kommer dock att rekommendera Lappland. Denna plats är det ultimata resmålet under vintern, så du har chansen att passa på ett tag till. Under vintermånaderna förvandlas Lappland till ett vinterlandskap.

Kom hit för att uppleva ett arktiskt äventyr som du kommer komma ihåg resten av livet; se norrskenet dansa över himlen från ett lyxigt hotell format som en igloo i glass. Njut av att köra snöskoter eller prova en huskysafari. Ta del av vintervärlden på riktigt.

Honolulu, Hawaii

Att göra en lista med de bästa resmål och inte inkludera Hawaii bör nästan betraktas som ett brott. Om du aldrig har varit på Hawaii finns det massor av saker att göra. Honolulu erbjuder en mångfald av vilda djur, naturliga underverk, nationalparker och fantastiska vackra stränder. Besök till exempel Hanauma Bay för att se en vulkankrater, eller varför inte simma med delfiner? Detta är det ultimata paradisresmålet när du behöver koppla av och ladda upp batterierna.

Slutord

Det finns gott om attraktiva resmål att resa till under 2022. Det är svårt att välja bland så många lockande platser. Vinter varar ett par månader till, så du har fortfarande tid på dig att fundera. Lycka till, och ett gott 2022.

hundar dragandes en kälke i snö