aktiviteter i Stockholm 2021

Aktiviteter i Stockholm under 2021

Aktiviteter i Stockholm under 2021 kommer vara av en annan dignitet, med tanke på hur förra året såg ut. Stockholm är en levande stad full med aktiviteter där hundratusentals turister från när och fjärran besöker staden varje år. 

Stockholm är inte bara levande för turister, utan är i alla högsta grad en levande aktiv stad med sina boende i de olika stadsdelarna och i grannkommunerna. Att göra en aktivitet i Stockholm tillhör mer vanligheten än ovanligheten. Här kommer jag personligen ta upp några aktiviteter som jag själv planerar att göra 2021.  Men också titta på några andra aktiviteter som verkligen är genomförbara i Stockholm 2021.

Bästa aktiviteterna i Stockholm 2021

Att Coronapandemin har påverkat världen har inte någon missat och givetvis har även Stockholm drabbats. Inställda konserter, stängda nöjesparker, idrottsarenor som inte får ta emot publik, restriktioner på restauranger och ett inställt Stockholmsmaraton 2020, är många av de saker som vi får se som en svunnen tid. Men nu ska vi blicka framåt. Med ett vaccin som nu delas ut kan vi ladda om under 2021 och åter igen ska vi kunna ta del av ett aktivare Stockholm.

Varför inte besöka Vasamuseet, Skansen, Gamla stan, Moderna, National museum, Gröna Lund. Eller äta på en restaurang som har en Michelin stjärna? För den som har energin och modet kan man ta sig an och springa Stockholmmaraton med start 5 juni eller bara njuta av ett derby i de olika sporter som Stockholmsidrotten erbjuder.

Det är heller aldrig fel att ta en långpromenad på vackra Djurgården, där naturen och grönskan tar oss från storstadens brus till en oas av färger och tystnad – Alternativen är många och här nere listar jag några av mina planerade aktiviteter 2021.

  • Besöka Strindbergsmuseet
  • Brunchkryssning i Stockholms Skärgård
  • Åka skidor i Hammarbybacken
  • Kolla på Allsvensk fotboll
  • Springa Stockholm Marathon
  • Njuta av uteserveringarna
  • Äta på Frantzén

Strindbergsmuseet / Drottninggatan 85

Här bodde en av våra största författare under sina sista år i livet. Med intressanta guidade turer från den kompetenta personalen får vi en inblick i Strindbergs liv och vardag, i denna hans enda bevarade bostad.

Brunchkryssning i Stockholms Skärgård

Varje lördag och söndag kl. 12.00 lossar M/S Östanå från Strandvägen för en tre timmar lång brunchkryssning i den vackra Stockholms skärgård. På M/S Östanå bygger brunchen på råvaror utifrån säsong, trender, smak och kockarnas fantasi. Detta är inte bara en smakupplevelse, det är också en tur med en fantastisk natur som sällskapar oss genom vackra Stockholms skärgård

Åk skidor i stan

Under vintern är skidåkning en perfekt aktivitet, så länge det finns snö det vill säga. Att åka skidor i fjällen är ju toppen. Men om man inte kan komma dit så är det perfekt med lite utförsåkning i Hammarbybacken, som ligger ett stenkast från Söder. Här finns det nedfarter för alla nivåer och dessutom har man utsikt över nästan hela stan.

Allsvensk Fotbollsmatch

Allsvensk fotboll fick som övriga Europa spela utan publik under 2020. Även 2021 har börjar utan publik för de ligor som spelar. Allsvenskan kör igång igen i april månad och då ser jag fram emot många härliga drabbningar i Stockholm.

De tre Stockholmslagen som spelar i Allsvenskan, AIK, Djurgården och Hammarby, brukar bjuda på stor underhållning när de spelar på sina hemmaarenor. Bäst är det i samband med derbyn, och med tanke på att fansen inte fick njuta på plats förra året lär det bli enorma spektakel i år.

Stockholm Marathon

Stockholmsmaraton ställdes in 2020, detta för första gången sedan starten 1979. Nu är planeringen i full gång och med start 5 juni blir det till att löpa längst med vackra Stockholm. Vill man inte löpa de 42 195 meterna som ett maraton är så kan man stå ut med gatorna och heja fram alla tusentalslöpare som kommer delta denna dag.

Njuta av Stockholms alla uteserveringar

Pandemin har gjort det knepigare att äta på restaurang under 2020. Men att besöka alla Stockholms uteserveringar gör livet lite enklare. På söder finns det både billiga och exklusiva restauranger som alla har sin charm att besöka. Många ställen har inglasade och uppvärmda uteserveringar som gör det möjligt att hålla sig utomhus även när det börjar bli kallt. Detta är inte bara en helgaktivitet utan ett måste även mitt i veckan.

Äta på Michelin restaurang

Endast en restaurang har fått tre stjärnor av den prestigefyllda Michelin guiden i Sverige, Franztén. Den lilla, men ack så välkända, restaurangen ligger mitt i Stockholms hjärta, Gamla stan och erbjuder en kulinarisk äventyr som du inte hittar någon annanstans i Sverige. Se dock till att boka i god tid, då väntelistan för ett bord är lång.

Bubblaren 2021

Julmarknaden i Gamla stan arrangeras varje årStortorget. Julmarknad startade år 1837. Detta gör den till den äldsta julmarknaden i Stockholm och Sverige. Här har flera storheter förmodligen gått och trampat upp gångarna vi går på. Tänk själv att gå i samma fotspår som August Strindberg, Elsa Beskow, August Andrée, Kung Oscar I eller Hjalmar Branting! Denna julmarknad är en tradition och en av de viktigaste aktiviteterna för många stockholmare att besöka 2021.