Bästa Klätterhall i Stockholm

Bästa klätterhall i Stockholm

Att klättra runt på väggar och förberedda banor är en av de bästa och mest omfattande fysiska aktiviteterna som finns idag. Genom klättring får du en genomgående träning av i stort sett alla muskelgrupper, då du bland annat bitvis håller uppe din egen vikt. Det har även blivit mycket populärt, med studios och klättringsanläggningar runtom Sverige. Här nedan skall vi kolla på fyra av de bästa klätterhall som går att finna i Stockholmsområdet.

Utmärkt träning under vintermånaderna

Människan har varit effektiva på att klättra ända sedan urminnes tider. Vi utvecklades ändå från primater, vars ursprungliga tillhåll var uppe bland träden. Denna förmåga att finna balansen samt greppstyrkan har ännu inte sinat ur den moderna homosapiens kroppar. Faktum är att de flesta av oss förmodligen klättrade i träd när vi var små, med vissa som även gör det i vuxen ålder.

Utöver att vara mycket roligt, är även klättring ett utmärkt sätt att träna på. Genom att ta dig an en session över marken kommer du använda mängder av muskelgrupper. Både ben, lår, mage, rygg, axlar och armar får sig en ordentlig genomgång, särskilt om klättringen sker på en anläggning och under uppsyn av tränare.

Det finns flertalet av dessa platser att finna i Sverige. Klättring som fritidssyssla och träningsmetod är mer populärt än någonsin tidigare, särskilt bland stockholmare. Här nedan kommer du nu kunna ta del av en lista på fyra av de bästa klätterhall och anläggningar med klättringsbanor som Stockholmsområdet har att erbjuda.

Lista på Stockholms bästa klätterhall

  • BLX Bouldering Club
  • Karbin Klätterhall
  • Klättercentret Gallerian
  • Bouldering Stockholm

BLX Bouldering Club

BLX Bouldering Club är en riktigt stor bästa klätterhall som är belägen på Stjärntorget 13 i Solna. Ht söker sig dagligen flertalet entusiastiska höjdäventyrare som vill ta sig an både de lätta som svåra utmaningarna anläggningen har att bjuda på. Här kommer du få flera möjligheter till att uppleva det bästa som klättringstrenden har att erbjuda.

BLX Bouldering Club bästa klätterhall

Bland annat finns det både inom- som utomhus aktiviteter att ta del av. Du behöver heller inte ha allt material med dig, då hallen erbjuder uthyrning av bland annat klätterskor. Det finns även ett reguljärt styrketräningsrum här, där du kan bättra på dina muskler med vikter och gymmaskiner. BLX Bouldering Club har också långa öppettider, vilka sträcker sig från 06:30 – 23:00 varje dag.

Karbin Klätterhall

Nästa bästa klätterhall vi tar en titt på är Karbin Klätterhall, belägen på Västberga Allé 60 i Hägersten. Besökare här kommer bjudas på en mängd olika aktiviteter, vilka är anpassliga för såväl nybörjare som experter. De har bland annat kurser för noviser, där du får en grundlig genomgång av de mest basiska kunskaperna inom klättring på inomhusbanor.

När du avslutat din klättring kan du även ta dig en vilopaus i det kafé som är beläget på anläggningen. De har även en affär med klätterutrustning. Det finns fina omklädningsrum samt duschar på platsen, så du slipper åka hem med svetten klistrandes mot skinnet. Öppettiderna hos Karbin Klätterhall är mellan 09:00 – 22:00, förutom på lördag och söndag, då de stänger 21:00.

Klättercentret Gallerian

Klättercentret Gallerian är en stor hall med flertalet olika banor och väggar att pröva på. Anläggningen är belägen på Hamngatan 37 i Stockholm, så den ligger relativt centralt i huvudstaden. En av platsens främsta utmaningar kommer i formen Bouldering, vilket sker på relativt hög höjd och med tjocka mattor undertill att landa på.

Klättercentret Gallerian bästa klätterhall

Även om du finner många erfarna klättrare här, välkomnas även nybörjare varmt. Om u saknar tex. klätterskor, går de att hyra för 50:- per session. Klättercentret Gallerian har såväl omklädningsrum som duschfaciliteter. De har även skåp där du kan förvara dina tillhörigheter medan du klättrar. Öppettiderna för anläggningen är mellan 07:00 – 20:30 under vardagar och 10:00 – 18:30 under helgen.

Bouldering Stockholm

Nästa av Stockholms bästa klätterhall som vi finner på den här listan är Bouldering Stockholm. Denna anläggning är belägen på Slakthusgatan 26 i Johanneshov. Till skillnad från de andra hallarna som du kan läsa om här, är denna särskilda plats enbart inriktad på klätterformen Bouldering. Det är alltså det primära och enda valet för besökare.

Detta betyder dock även att deras instruktörer och expertis är helt inställd på Bouldering, vilket gör hallen till en av de främsta i Sverige när det kommer till teknik och utförande av denna klätterform. Hos Bouldering Stockholm kommer du både kunna byta om samt duscha efter ett avslutat klättringspass. Öppettiderna är som följande: Måndag till Tisdag 10:00 – 22:00, Onsdag till Fredag 12:00 samt Lördag till Söndag 10:00 – 20:00.