Bästa torra skämt om Stockholm

Bästa torra skämt om Stockholm

Stockholm är Sveriges huvudstad och allra största stad, och det är därmed inte konstigt att det förekommer en del torra skämt om Stockholm och stockholmare i övriga delar av landet. Tillsammans med Göteborg är nog Stockholm den stad som är änden för flest skämt i Sverige. I den här artikeln kommer vi att lista de absolut bästa torra skämten om Stockholm och varför de är roliga, även om man själv kommer från Stockholm.

De bästa torra skämten om Stockholmare

Det är som sagt inte konstigt att det figurerar en del torra skämt om Stockholm, eftersom det både är Sveriges huvudstad och dessutom en stor stad. Personer som bor på landsbygden skämtar friskt om de som bor i större städer och de som bor i större städer skämtar om de som bor på landsbygden. Även de som bor i stora städer skämtar om varandra, i någon form av stadspatriotisk anda.

(bildkredit: pixahive)

I Stockholm finns även de invärtes skämten emellan och om personer från olika stadsdelar. Det är därmed lätt att ta åt sig av skämten, men istället får man ha lite god sportsmannaanda och kanske även kunna ta emot lite självkritik. Man kanske även finner att vissa stämmer och att de dessutom är rätt så roliga!

Tror sig inte stockholmare ändå vara lite bättre än andra, och då är det väl ändå okej enligt jantelagen att försöka ta ner dem på jorden? Är det ändå inte lite löjligt att stockholmare tror sig bo i en världsmetropol när det finns städer som New York, London, Berlin och Paris? Här kommer lite torra skämt om Stockholm som övriga Sverige, samt stockholmare med självinsikt, kanske finner roliga:

5 Torra skämt om Stockholm

Här har ni fem torra skämt om Stockholm och stockholmare som ni kan dra för era nära och kära.

Skämt 1

Tre män från Stockholm satt på BB. Den ena var från Kungsholmen, den andra var från Östermalm och den tredje var från Södermalm. Plötsligt kom sjuksköterskan ut och sa till mannen från Kungsholmen:

– Grattis, du har blivit pappa till tvillingar!

– Fantastiskt! Och jag som arbetar på blomsterhandeln två lökar! svarade han.

Efter en liten stund kom sjuksköterskan åter ut igen och sa till mannen från Östermalm

– Du fick trillingar!

– Otroligt! svarade han, och jag som jobbar på restaurang Tre bröder!

Därpå slog mannen från Södermalm upp sina ögon och skrek:

– Fort, öppna fönstret så jag får frisk luft! Jag arbetar på 7- eleven!

Skämt 2

– Hur många är det som bor i Stockholm?

– En dryg miljon!

Skämt 3

– Vad är likheten emellan spermier och stockholmare?

– Det är inte många det blir folk av!

Skämt 4

En ung blondin från Stockholm var desperat och skulle dränka sig från Skeppsbron.

Då kom en snygg sjöman förbi och sa att han skulle till Amerika och att han kunde smuggla med henne på båten.

Hon följde med sjömannen och smög ombord på båten på natten.

Varje natt kom sjömannen med mat till henne och sen älskade de passionerat till gryningen. Tre veckor senare upptäcktes hon av kaptenen.

– Vad gör du här?

– Jag får mat och resa till Amerika mot att en sjöman får älska med mig.

– Då har han verkligen lyckats, för det här är Djurgårdsfärjan!

Skämt 5

En stockholmare som precis fått sin jaktlicens var i Skåne för att jaga and och hade blivit tilldelad ett jaktområde bredvid en gård mitt på slätten. Utanför gården stod en bonde och tittade intresserat på. Plötsligt kom några änder flygande och stockholmaren lyckades träffa en av dem. Nu hände det sig så att den landade på bondens mark, precis utanför jaktområdet. Stockholmaren rusade snabbt dit för att plocka upp anden, men bonden var redan där och sa:

– Anden landade på min mark och då är den min.

Stockholmaren började argumentera, men bonden stod på sig och sa:

– Kan vi inte komma överens får vi göra upp med en koddaspark.

Stockholmaren frågade vad det är för något.

–Det går till så att vi ställer oss mittemot varandra. Sedan sparkar jag dig allt vad jag kan i skrevet, och sedan gör du likadant på mig. Den som skriker minst får fågeln.

Stockholmaren var tveksam, men ville gärna ha anden, så han gick med på förslaget. Skåningen rättade till trätofflorna och drog sedan till det värsta han kunde. Stockholmaren sjönk ihop men sa inte ett ord. Efter ett par minuter hade han rest sig och ställt sig beredd. Då sa bonden:

– Jag har tänkt på saken. Du kan ta anden.

Summering

Eftersom det skämtas friskt med torra skämt om Stockholm och stockholmare i övriga delar av landet – kanske på grund av deras överlägsna attityd eller idén att de bor i en självproklamerad metropol, så har stockholmarna inget annat val än att ta emot skämten och slänga tillbaka ett i motsatt riktning.

Hur kan man dessutom bli sur när man inte bara själva skämtar om de andra delarna av landet, utan dessutom skämtar om och emellan de olika stadsdelarna och deras befolkning invärtes? Vare sig man är från övriga delar av landet eller stockholmare själv så bör man därmed kunna uppskatta några torra skämt om Stockholm.