fika stockholm

Sommarens bästa fikaställen i Stockholm

Även om vi nu befinner oss mitt i den svenska våren är det inte långt kvar tills sommaren gör sig påmind utöver vårt avlånga land. När hettan, solljuset och de sköna badtemperaturerna väl infinner sig är det hög tid för att ta sig ett par fikor i Stockholms böljande värmen. Det kan således vara bra att på förhand ha koll på vart du finner de bästa fikaställena i Stockholm. Här nedan följer så en lista på tre riktigt bra kaféer för en uppfriskande dryck och delikat sötsak.

Fika i sommarens Stockholm

När hettan väller in över Sverige och vår huvudstad, finns det alla anledningar till att söka sig till ett av kvarterens kaféer. En riktigt god fika med en kall dryck, en kopp kaffe samt en liten mumsbit är så svenskt något kan bli. Vi har till och med inkorporerat fikapauser i vår vardag, där en rast från arbetet görs upp av stillsam vila i sällskap av en kaka och koffein.

Fenomenet kring att fika är särskilt populärt under sommaren. Det krävs att man har energi i kroppen för att hantera de varma dagarna, vilket en liten rast med något gott att äta och dricka kan se till. Att hitta ett riktigt bra fikaställe kan dock vara svårt. Det finns ingen brist på alternativ, vilken kan överskölja de bästa alternativen med allt från mediokra till rent ut sagt dåliga ställen.

Med detta i åtanke, kommer du nu att presenteras med en lista på några riktigt bra fikaställena i Stockholm. Dessa tre kaféer har fått goda omdömen från såväl matkritiker som deras kunder. Det finns en god tillgång på ställen att fika på i Stockholm, varav dessa tre är bland de absolut bästa, särskilt under sommaren!

3 kaféer för sommarfika i Stockholm

  • Kafé Gast
  • Kafé Johan & Nyström
  • Café Saturnus

Kafé Gast

jordgubbsbakelse

 

Det första kaféet på vår lista må ha ett lite skrämmande namn. Dock finner du inga vålnader på Gast. I stället ställs diverse delikatesser upp för dig, där kaféet har en särskild förkärlek till klassiska svenska bakverk och desserter. Gast ligger beläget på Rådmansgatan och tillhör således ”matdristiktet” i Stockholm. Utöver den klassiska fikamaten, serverar även det här kaféet en lunch som är såväl rik på näring som smakupplevelser. Det här är definitivt ett av de ställen du bör besöka under sommaren för att få en uppfriskande och njutningsbar stund i solen!

Kafé Johan & Nyström

Nästa kafé på listan är Johan & Nyström. Det här är ett fikaställe som har beskrivits som ett ”tempel för kaffeälskare”. De har således en stor tillgång på olika sorter av kaffe samt välutbildade baristas som ser efter dina beställningar. Om du är en person som gillar ditt kaffe, är det här kaféet för dig. Johan & Nyström är beläget på Swedenborgsgatan.

kopp med kaffe

Café Saturnus

Sist men inte minst har vi ett kafé som tagit sina inspirationer från det franska köket. Café Saturnus ligger på Eriksbergsgatan och erbjuder sina kunder en genuin, välsmakande och framför allt fransk upplevelse. Här finner du diverse delikatesser av högsta kvalité. Särskilt bakverken är av en extraordinärt hög standard, där den franska kokkonsten skall äras med varje ny form i ugnen. Absolut värt ett besök om du vill smaska i dig en härlig sötsak under din sommar i Stockholm.