Strand med boja med texten: Stockholms Bästa Badställen

Stockholms bästa badplatser under sommaren

När sommaren gör sig påmind i vår huvudstad är det dags att börja tänka på bad. Men vart i Stockholmsområdet finner man de bästa ställena för att ta sig ett dopp? Här kommer vi lista de 5 bästa badställen du finner i Stockholmsområdet.

Att bada i Stockholm

Sommar, sommar och sol, havet och vinden och doft av kaprifol. Sommaren är möjligen den årstid som svenskarna älskar mest. Efter det långa vintermörkret och vårens fågelkvitter banas det väg för värme, solljus och badmöjligheter i vårt avlånga land. Det är under sommaren som flertalet ställen i Sverige på riktigt vaknar till liv, vanligtvis små kustsamhällen vars industri är bunden till de långa soliga dagarna.

Dock är det inte enbart på de mindre platserna i Sverige där sommaren är av hög importens. Även storstadslivet och invånarna i våra mer folktäta orter har en lika stor kärlek till solljuset. Särskilt är vår huvudstad Stockholm en utmärkt plats att besöka under somriga dagar. Här finner man inte bara en god tillgång på underhållning, kultur och sportevenemang att ta del av under sommaren. Stockholm och de närliggande områdena är även väl utrustat med mängder av badmöjligheter i såväl insjöar som hav.

Här nedan kommer nu således en lista på de fyra bästa badplatserna i Stockholm att följa. Vi kommer bland annat ta upp vart de är belägna samt vad du kan förvänta dig i badväg på dessa platser. I vissa fall kommer vi även att ta upp resvägen dit, för att ytterligare förenkla din resa mot det svalkande vattnet.

Fredhällsbadet

Fredhällsbadet är en av de mer idylliska platserna för ett dopp i Östersjön i Stockholm. Platsen är belägen på Kungsholmen och består till största del av klippor. Från dessa kan man sedan hoppa ner i vattnet för en simtur och således undfly de heta sommardagarna i vår huvudstad. Utöver badmöjligheter, bjuder även Fredhällsbadet på en fantastisk utsikt över såväl staden som sjön Mälaren. Du tar dig hit genom att söka dig till Stockholms tunnelbanesystem. Den Gröna Linjen går hela vägen till Kristineberg. Därefter är det enbart en kort vandring fram till klipporna och vattnet!

Långholmens strandbad

Badplats på Långholmen

För den som föredrar en sandig strand framför klippor passar Långholmens badplats perfekt. Här kan man slå sig ner på en medhavd filt för att få njuta av den bästa typen av badande som den här stadsdelen har att bjuda på. Det finns möjligheter till att både vila fötterna i den mjuka sanden som att känna gräset mellan tårna här. Besökare på Långholmens strandbad har även tillgång till en dusch samt ett par välstädade toaletter för extra komfort. Du tar dig hit genom att antingen ge dig av på en liten vandring eller kliva på en av bussarna från den centrala delen av Stockholm.

Badplatsen i Vaxholm

Om du inte riktigt kan bestämma dig vare sig du vill bada på klipper, strand eller brygga är Norrhamnsbadet på Vaxholm ditt bästa alternativ. Det här beror på att den här platsen erbjuder alla tre. Således får du det bästa av alla badsätt, samtidigt som själva platsen är utmärkt som utsiktsplats över både stad som vatten.

Vaxholm har även gott med fikaställen för den som önskar sig något gått eller uppfriskande under sitt badande. Du hittar hit genom att söka dig till en av de havsfartleder som är trafikerad av Stockholms färje-och båttrafik. När du väl anlänt till Vaxholm får du ta dig en liten gångtur längsmed gatorna från kajen tills du når fram till Norrhamnsbadet.

Birkastranden

Badstrand på Birka

Skall man väl ge sig ut och bada kan man lika gärna göra det på bästa viking-manér. Våra fornnordiska förfäder uppskattade ett dopp i vattnet under sommarens varma dagar lika mycket som oss. Således kan man bege sig av till den plats där den gamla staden Birka låg belägen, för att där kunna bada från stranden. Här finner du dock mer än bara badmöjligheter.

Du kan ta din resa till vattnet i samband med en liten gång längsmed de olika fornlämningarna, för att på så vis få ett utökat nöjesvärde på din resa. Du hittar till Birkastranden genom att ta en båt från Klara Mälarstrand. Båtbiljetten ger dig inte bara en passage till Birka, utan fungerar även som en biljett till muséet i Birka!