Kalender med påskägg för påsklov Stockholm 2024

Sport- och Påsklov i Stockholm 2024

Traditionsenligt kommer det infalla perioder av ledighet för de skolgående ungdomarna i Stockholmsområdet. Vår huvudstad har precis som andra ställen runtom Sverige både sport-, jul- och påsklov. Datumen för dessa ändras dock till och från varje år som går. I den här artikeln skall vi ta och titta på när dessa ledigheter såsom Påsklov Stockholm 2024 infaller på kalendern samt några roliga aktiviteter som du kan göra på din fritid.

Påsklov Stockholm 2024

Bord dukat för påskfirande

  • Datum Stockholm: Vecka 13, 29 mars – 7 april
  • Datum Uppsala: Vecka 14, 2 – 5 april
  • Datum Södertälje: Vecka 14, 2 – 5 april

Påsklov Stockholm 2024 landar på ett datum som är ganska så vanligt, dvs. i slutet av mars samt första veckan av april. Det är då som påsken skall firas in i svenska hem. Färggranna prydnader och god mat är att vänta. Under påsken brukar man umgås med sina familjer, mer så än sportlovet. Det är ändå en högtid som bär på långgångna traditioner i Sverige.

Detta är således en utmärkt tid på året att återkoppla med släktingar landet över. Bjudningar till fest och påskmiddagar är ett vanligt inslag. Det finns även många roliga aktiviteter som kan göras med yngre barn. Under påsken likt Halloween är det vanligt att de minsta bland oss klär ut sig till häxor och trollkarlar. Det finns även mängder med pysselsysslor som högtiden har att bjuda på, såsom att bla. måla ägg.

Om du dock har lust för mer äventyrligheter än firande under det påsklov Stockholm 2024 som väntar nästa år, finns det goda alternativ. I början av april är den del av säsongen när våren verkligen börjar ta fart. Det är således ett ypperligt tillfälle att bege sig ut i solen och grönskan.

Långa vandringar samt picknik och fika är alltid att rekommendera. Det är även nu du kan börja förberedda inför sommaren genom att möjligen ta ditt första bad i hav och sjö. Om det finns tillgång till ett sommarställe, kan man lägga påsklovet till att fixa upp där så det står redo inför de kommande månaderna. Det är även nu du kan börja byta till sommardäck.

Sportlov Stockholm 2024

Skidåkare i backe för Påsklov Stockholm 2024

  • Datum Stockholm: Vecka 10, 27 februari – 9 mars
  • Datum Uppsala: Vecka 8, 19 – 23 februari
  • Datum Södertälje: Vecka 9, 26 februari – 1 mars

Det är alltså första veckan som leder in till mars månad som sportlov Stockholm 2023 infaller. Detta är en utmärkt tid för att bland annat ta sig ut i snön om den ligger på marken. Om det saknas snö i vår huvudstad, kan en resa till tex. en skidort vara passande. Där finner du mängder med möjligheter till både pulka, skidåkning samt mys inpå kvällen i en trevlig stuga.

Många svenskar tar även en resa utomlands när det vankas sportlov. Trötta på kylan och mörkret efter vinterns högsäsong i januari-februari, söker man sig värme och ljus. Detta går att finna i mer exotiska klimat. Tack vare att man vet när lovet infaller, kan man planera långt i förväg om det bär av till utlandet under en vecka.

Sist men inte minst kan du även lägga tid till att uppskatta vårens första dagar under ditt sportlov. Det gröna kommer då åter upp till ytan, samtidigt som det blir mer påtagligt med solen.  Ljustimmarna är inte lika långvarigt som senare inpå året, så det är itne riktigt aktuellt med installationen av tex. en solcellsfontän. Men du kommer ändå få dig tillräckligt med solstänkta dagar för att bli nöjd.

Ledighet från skolan i Stockholmsområdet

När väl det nya skolåret börjat är de inledande veckorna alltid spännande. Man återser sina skolkamrater, får känna på nya lektioner med spännande ämnen och potentiellt träffa nya lärare. Det tar dock inte lång tid innan man åter en gång börjar längta efter ledigheten. Svensk skoltradition de senaste decennierna ger ungdomar flertalet tillfällen för just sådan ledighet. Vi har ett antal lov som är utspridda över skolåret. Detta stämmer såväl i vår huvudstad som på andra platser runtom Sverige.

Sport- och påsklov Stockholm 2024 är båda en vecka i längd. Som vanligt kommer sportlovet först, följt av påskens firande inpå vårterminen. Som skolelev kan denna tid läggas till att bland annat umgås med familjen under högtider. Skidresor och liknande resor brukar vara vanligt, särskilt under sportlovet. Det finns mängder med säsongsaktiviteter som man kan koordinera med den lediga tiden.

Här ovan finner du information om Påsklov samt Sportlov Stockholm 2024. Både datumen för loven samt lite tips på saker man kan göra under dem är inkluderat. Vi inleder med påsklov 2024 Stockholm. Därefter följer som sagt även Sportlovet.