Tågräls för Tåg till Paris

Tåg till Paris Från Stockholm

Tack vare den goda sammankopplingen och öppna gränser inom EU, har nya resmöjligheter uppstått för svenskarna. Idag kan du som exempel ta tåg till Paris, Frankrikes huvudstad, från Stockholm utan några större problem. Det är även en spännande resa som går genom flertalet länder. Denna typ av tågbaserad semester blir allt vanligare bland svenskar, där slutmålet är mer bestämt än under tex. tågluffande. Nedan kan du läsa mer om hur du tar en tågresa till Paris från Stockholm.

Res på rälsen till Frankrike

Det finns få bättre resesätt idag än att ta tåg till din destination. Det här är bland annat ett mycket naturvänligt sätt att färdas runt på. Det är också relativt billigt jämfört med flyg. Om du som exempel vill ta tåg till Paris från Stockholm kommer det kosta dig mellan 3 000 – 4 000:-. Det är betydligt billigare än vissa flygbiljetter, samtidigt som du får se mycket av Europa genom vagnsfönstret. Här nedan kan du läsa mer om två olika resplaner för tåg till Paris från vår svenska huvudstad.

Resplan för tåg till Paris

Tåg till Paris

Här nedan följer två alternativ på hur du kan ta tåg till Paris från Stockholm. Den första går igenom en lite långsammare rutt där du får se mer av Europa. Den andra är då snabbare om än dock med färre saker att se på. Det finns självfallet fler sätt du kan resa till Paris via rälsen på. Dessa två resplaner vi tar upp här nedan är bland de populäraste idag.

Scenisk resväg med tåg till Paris

  • Stockholm
  • Köpenhamn
  • Hamburg
  • Paris

Tåg till Paris från Stockholm

Startpunkten för denna resa är föga förvånande Stockholm. Från centralstationen går det ständigt rälsbundna resor som bär ut i Europa. De tåg som har Paris som slutdestination går vid olika tider, där både dag- som nattåg är ett alternativ för resenären. För den första resan som vi går igenom är det tänkt att du skall förhålla dig till ett tåg som går på dagen, eller närmare bestämt tidigt på morgonen. Du kommer då färdas ner genom Sverige för att passera över gränsen till Danmark någon gång inpå tidig eftermiddag. Denna resa erbjuder dig en möjlighet att få se mycket av den södra delen av vårt land i solljuset för ett upplyst avsked.

Köpenhamn

Du kommer således fram till danskarnas huvudstad Köpenhamn i relativt god tid. Klockan bör inte ha blivit alltför sent när du åker över öarna in mot det danska fastlandet. Även här kommer du då få se mycket av den skandinaviska tillvaron i såväl natur som arkitektur när tåget rullar fram över Danmarks slätter.

Det kommer inte förekomma särskilt många stopp under den här delen av resan, så var inställd på att sitta bekvämt. En bra bok eller film på surfplattan är en strålande idé som underhållningsform under resans gång. Det finns möjligheter att även besöka restaurangvagnen där du kan ta dig en bit att äta medan tåget susar fram.

Tåg till Paris via Hamburg

Hamburg

Det första riktiga stoppet kommer vid staden Hamburg, en gammal Hansastad som är belägen på den tyska nordvästkusten. Här kan du gott kliva av tåget för att ta dig till bekvämligheten av ett hotellrum. Dessa kan bokas in på förhand. Tåget kommer att anlända vid en ganska så precis tid, så du kan gott planera in ett hotellbesök vid bestämd incheckningstid.

I Hamburg kommer svenska resenärer även finna många goda alternativ på middagar hos restauranger som har öppet sent inpå kvällen. Du behöver således inte stressa med att ta dig en måltid. När du väl fått din sömn kommer tåget att avgå inpå morgonen nästa dag mot sin slutdestination.

Paris

Tidtabellen utefter denna resplan tar dig fram till Paris kring eftermiddagen den andra resdagen. Det uppskattas att det anländer mellan 14:00 – 16:00. Det här ger dig som resenär god tid till att både ta in på ett hotell, göra dig hemmastadgad samt gå ut på stan för att få uppleva en av Europas främsta städer i kvällsmiljö. I Paris kommer du naturligtvis finna mängder av fantastisk mat samt flertalet möjligheter till högklassig underhållning.

Snabb resväg med tåg till Paris

  • Stockholm
  • Köpenhamn
  • Paris

Tåg till Paris från Stockholm

För den snabbare resvägen med tåg till Paris kommer du åter en gång utgå från Stockholm. Här är det dock inget tåg på morgonen som gäller. I stället kommer du lämna vår huvudstad på ett nattåg som i hög fart dundrar fram över de svenska järnvägarna söderut. Du kommer med största sannolikhet att sova under mertiden av den här initiala biten av resan, då mörkret hägrar utanför fönstret på din kabyss. Den första stora staden du stöter på under resans gång är Malmö, ett besök vilket du dock som sagt kommer sova genom.

Köpenhamn

Köpenhamn tåg till Paris

Från Malmö fortsätter färden sedan utan stopp mot Danmark, Du passerar Köpenhamn någon gång tidigt inpå morgonen. För de riktigt morgonpigga resenärerna kan det vara så att du är vaken vid det här laget. Resan kommer dock fortsätta på i god takt förbi Danmarks huvudstad, över ön Fyn och fortsatt ner genom det danska fastlandet. Det finns som sagt inte mycket utrymme för stopp här, utan allt sker i en faslig takt när tåget skall fram.

Paris

Den som väljer denna snabba resplan av tåg till Paris kommer anlända vid slutdestinationen på kvällen. Enligt de tågbolag som genomför denna resa uppskattas färdvägen ta cirka 20 timmar. Lämnar du således Stockholm på nattåget kring klockan 23:00 föregående dag, så anländer du alltså 19:00 dagen därpå. Det här är som sagt en snabbare resa, där du visserligen ändå får se en del av Europa. Beroende på hur spåren är arrangerade kommer du passera genom Tyskland och sedan antingen via Belgien eller Holland för att slutligen nå fram till Paris.