irish pub huvudbild

3 av Stockholms bästa irländska pubar

Gröna fyrklöver, Guiness och fiolmusik i glada toner. Det här brukar vara vad man förknippar med en pub i irländskt stuk. Publivet är likväl en del av den brittiska vardagen som det är för oss svenskar.

Just den irländska varianten är särskilt populär här i norden, med flertalet etablerade pubar landet över. Även i Stockholm är det populärt att besöka en irländsk pub med vännerna för att ta sig ett glas öl. I den här artikeln skall vi titta på tre av de bästa platserna att besöka i huvudstaden för att få dricka och umgås likt på ”the emerald isle”.

Stockholms bästa irländska publiv

På Irland och i de skotska högländerna representerar puben samlivet med grannar, vänner och familj. det är den samlingspunkt dit man vänder sig när arbetsdagen är över, högtider skall firas eller tragiska nyheter levereras. detta var sant för flertalet hundra år sedan och stämmer än idag på många ställen.

I Sverige är en pub inte lika inflytelserik i våra liv, ändå om vi gillar att besöka dem. Enbart i Stockholm finns det mängder av lokaler som benämner sig som pubar, vilka allmänheten kan besöka i jakt på nöje, umgänge och en god öl att dricka.

Det är särskilt de irländska pubarna som fått ett fäste i vårat land. Med en lite gladare ton i musiken och lite mer festliga till inredningen, har just de irländska ölhallarna blivit populära bland den svenska befolkningen. Många av dessa pubar är även otroligt bra och erbjuder en stor variation på öl samt god mat.

Här nedan kommer du nu kunna ta del av en lista där vi tar upp tre av huvudstadens absolut bästa irländska pubar. Atmosfär, utbud på öl och plats kommer att gås igenom. Söker du att fira in St. Patrick’s Day på bästa vis, är det till dessa tre du bör söka dig!

3 grymma irländska pubar i Stockholm

  • The Auld Dub
  • The Liffey
  • Limerick

The Auld Dub

The Auld Dub är en irländsk pub belägen på Holländargatan 1 på Norrmalm. Här kommer du som besökare att finna en riktigt skön pubatmosfär som bjuder in till en trevlig stund med vännerna. Köket på buden håller även en mycket hög kvalité för den som vill ta sig något att äta.

The Auld Dub försöker hålla liv i traditionen om att pubar bör erbjuda live-musik och det är ofta framträdanden från artister på den lilla scenen. Som företag är det här ett mycket gott exempel på hur en riktigt bra irländsk pub skall se ut i Sverige.

The Liffey

Den här puben ligger på Stora Nygatan 40 i Gamla stan. The Liffey är en särskild plats att besöka för den stockholmaren som vill äta en riktigt god måltid i irländskt stuk, samtidigt som man får lyssna på live-musik. Det är nämligen konceptet med god föda för både mage som öron som gjort den här lilla puben framgångsrikt, allt inlindat i en irländsk atmosfär som kan konkurrera med de mest välbesökta pubarna i Dublin. Det finns ett bra sortiment på olika ölsorter att välja på här, varav många kommer från den gröna ön väster om England.

Limerick

En Limerick på engelska hänvisar till en liten ramsa vilken ofta är skämtsam och kan till och från vara lite snuskig. Det finns dock inget snusk över puben bärandes samma namn, belägen på Drottninggatan 86, Norrmalm. Här kommer du att bjudas in till en festlig och varm stämning fylld med öl, irländsk ikonografi och även en god bit mat att äta. Limerick är en irländsk pub som lever upp till dina förväntningar av vad det innefattar. Musiken som spelas kan dock variera mellan klassisk irländsk folkmusik till lite mer vardaglig pop ju längre kvällen lider.