Olika sorter av godis

Bästa godisbutiken i Stockholm 2024

Som det godisälskande land vi är, är det inte konstigt att svenskar söker sig till den bästa godisbutiken närhelst möjligt. Detta stämmer även för stockholmarna, vilka är bortskämda med sina alternativ på affärer fyllda med sötsaker. Men vilken är då den bästa godisbutiken i Stockholm? Här nedan kan du ta del av vår lista på fem riktigt bra konfektyr och sötsaks-affärer att besöka i huvudstaden.

Stockholms bästa godisbutik

  • Kandyz
  • Gamlastans Polkagriskokeri
  • Lakritsroteln
  • Tasty America
  • Pärlans Konfektyr

Kandyz

Kandyz bästa godisbutiken

Kandyz är en svensk godisåterförsäljare som består av flertalet affärer landet över. Deras bästa godisbutik i Stockholm är dock en av de större och har ett brett sortiment på diverse sötsaker. Belägen på Ekbacksvägen 32 i Bromma finner du en större lokal fylld med alla möjliga tänkbara godissorter. De har även ett bra utbud på läskedrycker av olika slag.

Affären i Bromma kan stoltsera med att erbjuda över 1 000 godissorter i butiken. De är även en outlet för bakverksproducenten Delicato, så du kommer finna mycket i väg av kokos- och chokladbollar här med. Kandyz butik i Bromma har öppet alla dagar i veckan från 11–19.

Gamlastans Polkagriskokeri

Gamlastans Polkagriskokeri bästa godisbutiken

Nästa av bästa godisbutiken i Stockholm är Gamlastans Polkagriskokeri. Den ligger även innästlad bland några av gamla stans bästa restauranger. Som du kan förvänta dig av namnet, är det hit du skall bege dig om du är sugen på lite svenskt karamellhantverk. Affären erbjuder mängder av alternativ på polkagrisar och karameller på sina hyllor, varav merdelen är tillagad av kunniga konfektyrexperter i kokeriet i Visby.

Butiken har även fudge samt kolor att bjuda på. Sortimentet är således fyllt av godis av en traditionell typ, för den kunden som inte vill ha massproducerad gelatin att tugga på. Adressen för Gamlastans Polkagriskokeri är Stora Nygatan 44. Deras öppettider gäller mellan 10–18, varje dag.

Lakritsroteln

Lakritsroteln bästa godisbutiken

Lakritsroteln är ingen polisiär falang med ett intresse i konfektyrens undre värld. I stället är det här en av de bästa godisbutikerna som du finner i Stockholm. Som namnet dock hänvisar till, är det först och främst lakrits som står i affärens fokus. Är du således en salmiakglad godisätare, är det definitivt hit du skall ta dig.

De har lakrits i alla möjliga slag, från den rena arten till lakrits doppad i choklad, lakrits med surt & salt samt även glasser med lakritssmak. Allt du kan tänka dig i väg av lakrits, helt enkelt. Butikerna är belägna på flertalet adresser runtom Stockholm. Deras öppettider varierar även mellan de olika affärerna. De största butikerna är dock belägna på Sveavägen, Södermalm samt nära Stockholms centralstation.

Tasty America

Tasty America är den bästa godisbutiken i Stockholm för de som vill ha en amerikansk ”touch” på sin sötsaksupplevelse. Man kan beskriva företaget som en kollektion av allt vad det gäller godis från USA. De har mängder av sorter på diverse godisartiklar som härstammar från staterna. Om det är en sak som amerikanarna känner till, så är det hur man får fram det sötaste godiset som bara är möjligt.

Tasty America bästa godisbutiken

I Tasty Americas butiker finner du allt från reguljärt lösgodis till mer specifika varor och produkter. De har bland annat amerikansk sirap, Mängder med läskedrycker från Amerika samt några av staternas största klassiker i väg av sötsaker såsom Twinkies och Pop-tarts. Tasty America har ett antal butiker spridda runtom Stockholm, dock ligger den största på Drottninggatan 65.

Denna butiks öppettider är måndag till torsdag: 11–21, fredag till lördag: 10–22 och söndag: 10–21. Det går även bra att handla online hos Tasty America, vilket du gör på deras hemsida. Där kan du få ditt godis levererat direkt till farstun.

Pärlans Konfektyr

Pärlans konfektyr bästa godisbutiken

Sist men inte minst så har vi med den bästa godisbutiken i Stockholm när det kommer till choklad- och kolorhantverk. Det handlar då om Pärlans Konfektyr, vars butik är belägen på Nytorgsgatan 38. Här kommer du att presenteras med mängder av alternativ på delikata smakupplevelser. Det får dock även sägas att affären är i något av premiumklassen, med dyrare priser än andra ställen.

Det är dock att förvänta med tanke på att Pärlans Konfektyr tillverkar sitt egets godis av högsta kvalité. I väg av kolor kommer du finna exklusiva delikatesser att ta del av bland hyllorna. De har inte bara den klassiska varianten, utan erbjuder även kola- och chokladsåser. Deras sortiment är sammansatt från flertalet producenter runtom Sverige, där kvalitén i produkten är det viktigaste för butiken.

Bästa godisbutiken i huvudstaden

Stockholmare precis som resten av Sverige älskar godis. En återkommande statistik som svenskar benämns i är hur mycket varje nationalitet äter i godis per år. Vi brukar toppa den listan, vilket får vittna om vår förkärlek till allt vad sötsaker heter. Om man väl skall stoppa sockriga ting i munnen, kan man lika gärna besöka den bästa godisbutiken i Stockholm för det ändamålet.

Som vår huvudstad och Sveriges största metropolis, finns det självfallet mängder av val på godisaffärer i Stockholm. Det kan möjligen vara lite svårt att finna sig fram till det bästa alternativet bland alla valmöjligheter. Med detta i åtanke, har vi här ovan sammanställt en lista på var du kan köpa mängder av högkvalitativt och speciellt godis i Stockholm. Ta del av den och se om inte du hittar en ny favoritaffär för dina konfektyrinköp!