Guldsmycken

Stockholms Bästa Guldsmeder 2024

Det finns många sätt att handla smycken på i vår huvudstad. Du kan köpa dem online, besöka en av de otaliga smyckesaffärerna som kantar stadens gator eller satsa på en guldsmed Stockholm. Det finns ingen brist på skickliga hantverkare inom smyckestillverkningen som valt att göra Stockholm till sin hemort. Här nedan kommer du kunna läsa om sex av dessa guldsmedjor, där du kan köpa alla möjliga accessoarer av högsta kvalité!

6 bästa guldsmed Stockholm

  • Atelier-Ajour
  • BJ Designs
  • Gunnar Fahlström
  • Juvelia
  • Hellströms Guld
  • Engelbert

Atelier-Ajour

Atelier Ajour guldsmed Stockholm

Guldsmedjan Atelier-Ajour har existerat i Stockholm sedan 1947. Det finns således en lång tradition här av att tillverka de mest utsökta och kvalitativa smyckena. Butiken går dag att finna på Engelbrektsgatan 3, där du kan göra ett besök för att ta en titt på allt som denna guldsmed Stockholm har att erbjuda. Hos Atelier-Ajour kommer du kunna köpa alla möjliga typer av smycken.

De har bland annat ett riktigt bra utbud på vigsel- och förlovningsringar. Butiken erbjuder även fina smycken såsom örhängen, hals- och armband samt ringar av en mer vardaglig art. Atelier-Ajour är en av de mer premiumorienterade guldsmederna som finns i Stockholm, så du behöver en fet plånbok för att shoppa loss här.

BJ Designs

På Lützengatan 9 finner du en riktigt bra guldsmed Stockholm. BJ Designs har ett brett utbud på diverse smycken, vilka även håller en mycket hög kvalité. Deras storsäljare är hals- och armband, vilka går att finna för såväl kvinnor som män. Vissa av dem är även unisex för alla att bära. Det finns en bra inriktning på de olika fördelningarna hos BJ Designs sortiment, där du kan hitta smycken för bröllop, vardag eller festligheter och firanden. Många av smyckena kan kombineras väl med balklänningar eller en studentmössa för en uppiffad ”look”.

Utöver hals- och armband kan du även köpa ringar av olika slag. De säljer även manschettknappar som fått mycket goda omdömen och passar till de flesta scenarion. Söker du ett par örhängen går även det att finna här. BJ Designs prislappar kan även vara mycket överkomliga, då de har produkter i alla möjliga prisklasser att erbjuda sina kunder.

Gunnar Fahlström

Gunnar Fahlström guldsmed Stockholm

Här kommer ytterligare en guldsmed Stockholm med en lång och anrik historia i huvudstaden. Gunnar Fahlström är en av de guldsmedjor som bland annat varit hovleverantörer med sina smycken. Denna juvelerare är särskilt omtyckt bland dem som vill ha sina egna designade smycken att bära.

Via en konsultation kan du således få förmedla hur du önskar att säg ett halsband skall se ut, så kommer smederna att göra sitt yttersta för att verkställa din design. Om du söker en av butikens produkter, finns det ett gott urval på allt från örhängen till ringar att välja på. Gunnar Fahlströms butik är belägen på Sveavägen 33.

Juvelia

Belägen på Jakobsbergsgatan 16 finner du en guldsmed Stockholm som bär namnet Juvelia. Här kommer kunder få flertalet möjligheter till att köpa vackra smycken av hög kvalité. I butiksväg kan du köpa både armband, ringar och smycken med diamanter. Om du vill ha en egen design fullbordar, kommer dessa guldsmeder att kunna se till det. Du beställer en tid och får gå igenom en konsultation, varpå produktionen av ett eget smycke kan påbörjas.

Hos Juvelia kan man även ”låna” ringar som du använder vid säg ett frieri. Skulle den bli en succé, kan du betala av den för att få behålla ringen. Sist men inte minst är det här även en guldsmed som köper dina guldsmycken, utifall att du skulle vilja ha lite pengar i handen. Du kan även få dessa pengar i värde i butiken för inköp av nya smycken.

Hellströms Guld

Hellströms guldsmed Stockholm

Hellströms Guld är en guldsmed Stockholm som du finner på Nybrogatan 46, innästlad bland några av Östermalms bästa restauranger. Det här är en juvelerare som har en sann passion för sitt yrke. Det finns några riktigt fina smycken att ta del av här som kund i ett utbud som inte minst består av ringar. Här finner du allt från enkla guldringar till de med diamanter och ädelstenar ingraverade i den matta metallen.

Utöver ringar kan man också köpa örhängen samt arm- och halsband i butiken. Det finns dock inte bara de smycken som designats av Hellströms Guld att köpa. Butiken har även många smycken från andra kända producenter såsom Ti Sento, BIGLI och Georg Jensen.

Engelbert

Sist men inte minst har vi en guldsmed Stockholm som haft sina dörrar uppslagna sedan 1920. Det handlar då om Engelbert, en juvelerare som genom decennierna gjort sig ett namn i huvudstaden för sina fina och högkvalitativa smycken. Deras största butik finner du på Birger Jarlsgatan 13. Utbudet i denna butik är enormt och består av alla möjliga typer av accessoarartiklar.

Hals- och armband samt örhängen är några av de mest populära smyckena du kan köpa hos Engelbert. De har dock även ett stort urval på vigsel- och förlovningsringar. Något som utmärker denna guldsmed Stockholm är minimalismen i deras smycken, vilka inte har en överdriven eller bombastisk design. I stället är det allt som oftast det stilrena och nätta du kommer finna i deras butik.

Få det bästa smycket hos guldsmed Stockholm

Som Sveriges huvudstad är det inte förvånande att alla möjliga kommersiella butiker och företag går att finna längsmed Stockholms gator. Det här gäller inte minst för de handelsvaror som tillhör de lite högre prisklasserna. Önskar du som exempel köpa dig ett par fina örhängen eller ett snyggt halsband i ädelmetall, bör du således söka dig till en guldsmed Stockholm.

Konsten att transformera guldklimpar till bärbara smycken är något som länge varit en tradition bland de borgerliga skråen i huvudstaden. Det här stämmer även in på dagens Stockholm, vilken består av många professionella guldsmeder. Här ovan kan du läsa om sex av de mer framstående butikerna som säljer, tillverkar och designar smycken i Stockholm.