Scen under konsert med texten: Musikkonserter Stockholm 2022

4 musikkonserter i Stockholm att besöka under 2022

När sommaren gör sig påmind börjar svenskar landet över att längta efter en ordentlig folkfest tonsatt av kända artister. Musikscenerna sätts i strålkastarljus när musiker från världen över besöker vår avlånga nation för att underhålla publiken. Som Sveriges största stad är Stockholm ett av huvudmålen för många artister och 2022 kommer inte bli annorlunda. I den här artikeln finner du fyra sevärda konserter som äger rum i Stockholm det här året!

Musiken flödar i Stockholm

Som vanligt kommer det att äga rum mängder med musikkonserter i Stockholm det här året. Vissa går av stapeln tidigt inpå 2022, dock kommer merdelen av dem att gå av stapeln när varmare väder infinner sig i landet. Musik för alla smaker står på menyn i ett Sverige som trots pandemins påträngande närvaro ändå kommer göra det bästa av sommaren.

Nedan finner du här en lista på fyra konserter som planeras ta vid till Stockholmssommaren det här året. De som valts ut är några av de mest kända artisterna, vilket inkluderar en svensk musiker. Biljettförsäljningen pågår för fullt till dessa föreställningar, så det gäller att man är snabb med bokandet om man vill se någon av artisterna.

Fyra konserter till sommaren

  • Thåström
  • Pet Shop Boys
  • Alicia Keys
  • Elton John

Thåström

Joakim Thåström

Musikfenomenet Joakim Thåström kommer till Stockholm Avicii Arena i Stockholm den 21:a maj för att underhålla sina fans. Arenan tar 16 000 personer åt gången till en konsert som snart är slutsåld. Thåström har varit en skinande stjärna på den svenska musikhimlen i snart fem decennier. Under dessa år har han lagt grunderna för en lyckad solokarriär likväl som flertalet framgångsrika band. Vid skrivandets stund finns det ännu tillgängliga biljetter.

Pet Shop Boys

Det brittiska discobandet Pet Shop Boys kommer att besöka Globen i Stockholm den 15 juni. Pet Shop Boys har sedan sitt debutalbum i 1986 producerat flertalet låtar som blivit världskända. Trots att bandmedlemmarna idag är över 60 år gamla fortsätter de att producera musik av högsta kvalité. Det lovas till god underhållning i en nostalgisk atmosfär av 80-talets bästa discomusik under den här konserten. Vid skrivandets stund finns det ännu tillgängliga biljetter.

Alicia Keys

Alicia Keys på scen

Alicia Keys (född Alicia Aguello Cook) har en planerad konsert på Avicii Arena i Stockholm den 18:e juni. Keys är en popstjärna som stormade in på topplistorna med sitt debutalbum Songs in A minot vilket kom ut i 2001. Sedan dess har sångerskan fortsatt att charmera sin publik med en fantastisk röst ackompanjerad av välskriven musik och texter. Absolut värt ett besök för den som uppskattar det bästa med popmusiken. Vid skrivandets stund finns det ännu tillgängliga biljetter.

Elton John

Det blir inte mer stjärnspäckat än Elton John. Född Reginald Kenneth Wright i efterkrigstidens 1947, har den nu 74-årige musikartisten blivit ett världsnamn inom industrin. Elton John har i över ett halvt sekel suttit vid sitt piano för att underhålla publiken. Karriären har lett honom till att bland annat bli tilldelad en utmärkelse av Brittiska Imperieordern. Hans konsert äger rum i Tele2 Arena den 7:e juli i vad som med säkerhet kommer bli en sevärd tillställning. Vid skrivandets stund finns det ännu tillgängliga biljetter.