Padel stockholm huvudbild

Padel i Stockholm

Sensationen kring aktiviteten padel är mer populärt idag än någonsin tidigare i Sverige. Utöver att vara underhållande får deltagarna en god dos av fysisk träning samt nöjet att umgås med vänner som främlingar på banan. I Stockholm har sporten tagit en riktigt sving uppåt efter att Covid-restriktionerna upphörde. I den här artikeln skall vi se på tre ställen där du kan spela padel i Sveriges huvudstad.

En växande sport

Följande att restriktionerna som infördes under Covid så sakteligen började lättas i början av det här året var svenskarna sugna på att komma ut och röra på sig. Efter månader spenderade hemma i vardagsrummen var det nu hög tid för att ta sig an några aktiviteter i Stockholm. Restauranger började bli fullbokade igen, biosalonger fylldes och klubbar spelade musik och serverade färggranna drycker in på nattens småtimmar.

Under denna nytändning av det svenska samhället blev även en relativt ny sport populär. Padel är en aktivitet som brukar sig av en mindre bana samt ett nät. Det är likt en blandning mellan tennis och pingis, där bollarna viner snabbt genom luften. Det spelas ofta i par, det vill säga två på vardera sida av spelplanen.

I Stockholm har padel tagit den fysiska aktivitetssfären med storm. Flertalet nya banor har öppnat upp runtom staden, vilka erbjuder en mängd med möjligheter till att få jaga bollar över spelplanen. Nedan finner du som är intresserad av att testa på padel en lista på tre bra ställen för just det ändamålet. Dessa tre blev utvalda tack vare det höga betyg som  tidigare besökare givit dem.

padel

  • PDL Centre Frihamnen
  • Vinterviken Padel
  • Padel Zenter

PDL Centre Frihamnen

PDL Centre Frihamnen är lokaliserat på Palermogatan 34 i just, föga förvånande, Frihamnen i Stockholm. Här kan man få spela på banor som är belägna både ute- som inomhus. Personalen på PDL Centre erbjuder god guidning för den som är nybörjare. De erbjuder även så kallade ”kick off” för större samlingar av folk som vill roa sig på deras banor.

Vinterviken Padel

Vinterviken Padel ligger enbart ett stenkast från området Aspudden i Stockholm. Anläggningen är stor och kan gästa ett stort antal besökare åt gången. Anländer man dit själv finns det många möjligheter att träffa nytt folk med padel-intresse tack vare det bra system för att sammanbringa duetter.

Padel Zenter

Padel Zenter är möjligen det mest populära stället för att spela just padel i Stockholm. Det grundades av bland annat den svenske fotbollsstjärnan Zlatan Ibrahimovic, vilket förklarar Z:at i stället för ett ”C” i Zenter. Den här anläggningen är mycket modern och erbjuder bland annat kurser i hur du blir en bättre padel-spelare. Dessa sträcker sig från nybörjare till mer avancerade lektioner.