Skridskoåkning huvudbild

Skridskoåkning i Stockholm

Med vinterns kyla och frost tar även den här årstidens sporter sin plats på såväl Tv:n som i folkhjärtat. Skidor, pulka och framför allt skridskor blir aktuellt när snön och isen lägger sig på våra svenska berg och sjöar. I den här artikeln skall några av de bästa ställena för skridskoåkning i vår huvudstad Stockholm listas upp. Mot vinterglädjen!

Stockholms bästa skridskoupplevelse

Vintern frambringar många känslor och lustar inom den svenska folksjälen. Vi är trots allt ett nordligt folk med en stark anknytning till kallare väder och snöbeklädda skogar. Det finns en ro och en hemkänsla i de vita landskapen som tar sin plats under årets sista som första månader här i Sverige. När snön faller, väcks vår vinterkärlek till liv och med den årstidens sporter. Det är ännu inte säsong för somrigt sportande såsom en kajaktur eller Stockholmsmaraton, så det behöver vara mer vinterstämning på dina aktiviteter.

Oavsett om man befinner sig ute på landsbygden eller i en storstad såsom Stockholm, finns det många goda anledningar till att glädjas över vintertider. Även om snön till och från kan orsaka lite kaos i lokaltrafiken skulle Sverige vara en mycket trist plats utan sitt vita skynke.

En aktivitet som blir aktuell när väl isen ligger stark är skridskoåkning. Med vässade blad och äventyrlig entusiasm beger sig tiotusentals svenskar ut på sjöar och på isbanor varje år för att ta fart över den glatta ytan. Bor du i Stockholm och önskar testa på lite skridskoåkning finner du några av de bästa platserna för det i listan nedan.

Skridsko kungsträdgården

  • Eriksdals bollplans skridskois
  • Kungsträdgårdens skridskobana
  • Vasaparkens skridskobana
  • Medborgarplatsens skridskobana

Eriksdals bollplans skridskois

På Södermalm i Stockholm finner man Eriksdals bollplan. Under vintertider har det varit en tradition att täcka över ytan med vatten så att det fryser till. På så sätt har man skapat en perfekt skridskois mitt inne i staden.

Kungsträdgårdens skridskobana

Kungsträdgården i Norrmalm finner man en av Sveriges finaste skridskobanor. Folk i alla åldrar besöker platsen varje år för att åka runt på isen. Gott humör och goda delikatesser från gatukök och fikaställen väntar varje besökare här.

Vasaparkens skridskobana

Även nästa skridskois befinner sig på Norrmalm. Den här gången är det dock Vasaparkens skridskobana det gäller. Med en stor yta har den här isen plats för flertalet besökare samtidigt. Så länge du bär såväl hjälm som ansiktsmask, är Vasaparkens vinternöje värd ett besök.

Medborgarplatsens skridskobana

Slutligen har vi även då Medborgarplatsens skridskobana belägen på Södermalm. Den här isens yta är även den stor, med plats för ett högt antal åkare samtidigt. Isen är naturligtvis konstfrusen, dock lider inte kvalitén i upplevelsen för det!