raggningsrepliker i Stockholm

Raggningsrepliker i Stockholm

Att ragga i Stockholm är ingen lätt sak, men med rätt raggningsrepliker så kan det bli bra. Det finns många olika varianter utav raggningsrepliker. I denna artikel reder vi ut raggningsrepliker som kan fungera bra i Stockholm.

Raggningsrepliker som funkar i Stockholm

Att välja rätt raggningsreplik är inte alltid det lättaste. Mycket beror på person, situation och tillfälle. I en storstad som Stockholm har du både större möjlighet med att lyckas, och samtidigt är riskerna större om du skulle misslyckas.

Hur många känner inte igen sig i den pinsamma tystnaden som kan uppstå efter det att en person försökt med ”fel raggningsreplik”? Ett sådant missöde vill man ju gärna undvika. Raggningsrepliker härstammar ju från det att människor vill ta kontakt med en person de tycker är attraktiv och vill börja småprata med. Dock finns det sämre och bättre raggningsrepliker. ”Hej kexet, här står du och smular” är en raggningsreplik jag personligen tror går hem hos få tjejer/killar. En annan klassisk raggningsreplik är: ”Himlen är utan stjärnor i natt, de finns alla i dina ögon”.

Exempel på raggningsrepliker som funkar i Stockholm
 • Så vad gör du för att försörja förutom att ta andan från mig?
 • Jag borde klaga till Spotify för att du inte utsågs till veckans hetaste singel.
 • Dina ögon är som havet; Jag kunde simma i dem hela dagen.
 • Om du var en grönsak, skulle du vara en ”söt-potatis.”
 • Jag trodde aldrig på kärlek vid första anblicken, men det var innan jag såg dig.
 • Jag visste inte vad jag ville ha i en kvinna förrän jag såg dig.
 • Vad vill du ha till frukost imorgon?
 • Skulle jag kunna få en vägbeskrivning till ditt hjärta?
 • Jag kan simma, men i dina ögon så drunknar jag
 • Kan få ditt telefonnummer jag har tappat bort mitt.
 • Jag måste säga att du ser ut precis som min blivande flicka eller pojkvän!
 • Vad är det allra bästa med att vara så vacker?
 • Jag får hål i tänderna för att du är så söt!
2
 • Jag funderar på hur våra barn kommer se ut, änglalika som du?
 • Gullet, kan du flytta lite på dig, min glass håller på att smälta
 •  Tror du på kärlek vid första ögonkastet, eller måste jag gå förbi här en gång till?
 • Jag undrade om du kunde berätta för mig: Om du är här, vem driver himlen?
 • Inte undra på att himlen är grå (eller mörk om det är på natten) – allt färgen är i dina ögon.
 • Du har allt jag har letat efter och tro mig – jag har letat länge.
 • Du är som ett fint vin. Ju fler av dig jag dricker i, desto bättre känner jag mig.
 • Du har många vackra kurvor, men ditt leende är absolut min favorit.
 • Är du lika vacker på insidan som du är på utsidan?
 • Om du var sexig var ett brott, skulle du vara skyldig.
 • Det står i Bibeln att bara tänka på vad som är rent och vackert … Så jag har tänkt på dig hela dagen.
 • Om skönhet var vatten skulle du vara en ocean.
 • Dina föräldrar måste vara djuphavsdykare, när dom har fått en sådan här pärla.
 • Du är så söt att jag får hål i tänderna.

Raggningsrepliker vid olika tillfällen

Det finns några DO:s and dont`s  när det kommer till vilka raggningsrepliker du bör använda. En bra sak är att komma ihåg namnet på personen som du flörtar med. Repetera det gärna högt för dig själv efteråt också. Det inger en känsla av förtroende och visar att du bryr dig om din flört.

Kom ihåg att inte kommentera din flörts kropp när hen har badkläder på sig. Detta kan bli riktigt pinsamt, eftersom de allra flesta inte är superbekväma i badkläder, det blir för intimt och de flesta människor känner sig väldigt exponerande.

En annan replik som kan funka fint på stranden är att du glömde din solkräm. Detta gör att ni får möjligheten till en intim kontakt på ett oskyldigt och lekfullt sätt. Samtidigt som det är ett oskyldigt vis att få närhet till kroppskontakt.

Här är exempel på dåliga raggningsrepliker

 • ”Tjena pudding. Ska vi dallra tillsammans?”
 • ”Har du ett plåster? Jag skrapade knät när jag föll för dig.”
 • Din blick är så intensiv att du ser ut som en mördare”
 • Hoppas att du kan hjärt- och lungräddning, för när jag ser dig tappar jag andan.
 •  Är du en trollkarl? Varje gång jag tittar på dig försvinner alla andra.
 • Jag tror att det är något fel med min telefon. Kan du försöka ringa det för att se om det fungerar?

Att tänka på när du drar en raggningsreplik

Att tänka på när du drar en raggningsreplik

Vill du få personen på kroken kan det vara en bra ide att säga en raggningsreplik tex vid ert första möte (förutsatt att du har spanat in personen). Det kan också vara en ide att dra en raggningsreplik vid en middag till exempel, eller vid en mingelceremoni.

Generellt om raggningsrepliker som funkar i Stockholm

Stockholm är, precis som Göteborg och Malmö en storstad där det mesta skall gå fort och flyta på in vardagsrytmen. Det kan därför upplevas svårt att få till en bra raggningsreplik mitt ute på stan- kanske misstolkas den eller personen som tar emot den är inte alls på humör för någon raggningsreplik. Men håll ut det finns lugnare platser än mitt i smeten att kamma hem din flörts intresse! Varför inte på afterwork med arbetskompisarna? Eller på spaavdelningen med vännen? Andra platser där det kan lämpa sig för en raggningsreplik är självklart på semestern, på badhuset, på bion eller liknande. Restaurangen är också en bra ide. Tänk på att en tumregel kan vara att det skall vara lugnt/avslappnad stämning och inte för rushigt. I rushiga miljöer blir människor överlag lätt stressade och det lämpar sig inte med raggningsrepliker i den typen av miljöer.

Summering

Nu hoppas bi att du skall ha fått en bra bild av oss om när det är läge att använda sig utav olika typer av raggningsrepliker. Vi hoppas även att du skall ha blivit lite klokare på vilka typer a komplimanger som går hem i storstaden och vid vilka tillfällen som du bör passa på att använda de