second hand i Stockholm

Second hand Stockholm

Det har under flera år varit lite av en trend att handla Second Hand i Stockholm. Istället för att kasta saker återvinner man de saker man inte använder. Antingen så säljer man eller skänker bort sakerna till butiker som driver Second Hand Stockholm. Detta gäller inte bara kläder utan också inredning, barnleksaker och accessoar som bland annat väskor. 

Att det är marknad som växer är det inget att orda om. Stockholmarna har blivit mer medvetna om att det finns fynd att göra i Second hand butiker, men också att man har ett miljötänk som började redan på 70 – talet. Ett miljötänk som mer än någonsin finns i människors medvetenhet. I denna artikel tänkte vi ta upp lite om just Second Hand Stockholm.

Bästa Second hand i Stockholm

Second Hand i Stockholm började redan i slutet av 1800 – talet, men då samlade man in saker som ingen ville ha och skänkte bort till mer behövande, då fanns det inga butiker som sålde produkter. I början av 1900-talet startade den första butiken med Second Hand Stockholm, nu var det mer att man inte bara skänker bort saker till behövande utan också att man kunde också köpa saker för bra priser.

second-hand-i-Stockholm-1

Efter andra världskriget var det dock ett större bortfall på Second Hand butiker i Stockholm då man hade större framtidstro på framtiden och att köpa Second Hand i Stockholm var mer som att man var fattig och inte hade råd att handla kläder i ”vanliga” butiker. Under 70-talet började man igen inse att handla Second Hand hade ett värde ur ett större miljötänk och då fick man också ett uppsving som sedan bara har vuxit år efter år.

Numera är det en trend att fynda i bra Second Hand butiker i Stockholm och det är inte bara ur ett miljötänk utan även en riktigt god affär. Här nere listar vi fem riktigt bra och viktiga butiker i Second Hand Stockholm.

Humana Second hand

Humana Second hand ligger på Timmermansgatan 23 Södermalm. Här har man mer än 200 kvadratmeter att leta fynd. Butiken har allt från accessoarer med väskor och skor till klädesplagg och flera av märken är av Gucci, YSL och Moschino. Butiken är otroligt välsorterad och varje plagg har sin rätta plats i den stora butiken. Att all vinst går till välgörenhet gör också detta till en av de bästa butikerna för Second Hand Stockholm.

Bodil Vintage

Bodil Vintage ligger på Fridhemsplan 64 Kungsholmen. Här får man ett helhetskoncept med kläder som är handplockade och trendiga möbler som aldrig går ur tiden. Att ägarna också sysslar med home styling är en stor del av att man verkligen kan hitta heminredning som passar till alla. Butiken är också en del av Swedish Nature Collaborations som har hantverk, design och konst på ett och samma ställe.

Stadsmissionen

Stadsmissionen har Second Hand i Stockholm på flera olika platser, bland annat på Skånegatan 75 Södermalm. Att inte nämna Stadsmissionen som de bästa i Stockholm är som att svära under gudstjänsten. När man handlar kläder, inredning eller köksartiklar i någon av deras butiker så går vinsten tillbaka till att hjälpa människor att komma tillbaka till arbetslivet. Men också till de mest behövande som får mat för dagen eller en plats att sova. Att handla på Stadsmissionen kanske inte är trendigt men gör skillnad för så många andra. 

Modern Retro

Modern Retro är även de belägna på Södermalm där man ligger på Gotlandsgatan 76A. Här hittar man kläder från 1920 till 1990 – talet och är verkligen ett mecka för alla Vintage älskare. Här finns det kläder som kallas deadstock, alltså kläder som aldrig har använts utan kommer från gamla lager. Men här är det inte bara kläder utan det finns det mesta från denna tid. Man kan fynda allt från hattar, skor till inredning i butiken.

Myrorna

Precis som Stadsmissionen så ska man inte glömma nämna Myrorna som har ett flertal Second hand i Stockholm. Bland annat finns man på Hornsgatan 96, Norrtullsgatan 9, Götgatan 79, Adolf Fredrik kyrkogata 5-7 och ute i Ropsten på Kolargatan 2. Men man finns också runt om i vårt avlånga land från Ystad upp till Haparanda Att handla Second Hand i Stockholm utan att besöka Myrorna är som att gå genom öknen utan vatten.

Myrorna är kanske Sveriges viktigaste Second Hand. Precis som Stadsmissionen så går det ekonomiska överskottet till behövande. Myrorna ägs av Frälsningsarmén och har funnits i över 120 år. Här kan man fynda allt som man behöver och lite till.

Övriga Second Hand Stockholm

Second Hand Stockholm är inte bara butiker som har lite billigare priser och skänker överskottet till välgörenhet. Vill man handla lite dyrare och vara med i det trendigaste så ska man titta in på några av dessa butiker som absolut är värt ett besök. På 118 Second läder på Odengatan 86 finns allt i läder. En annan bra butik är Lisa Larsson Second Hand på Bondegatan 48 Södermalm eller varför inte besöka Judith Second Hand Hornsgatan 75 Södermalm och Herr Judith på Hornsgatan 65.

Varför välja second hand i Stockholm

Att Second Hand Stockholm växer är något som vi kommer få se mer av när fler och fler av den nya generationen förstår värdet av att bland annat vara rädd om miljön, men också göra samhällsnytta och hålla i sina pengar. Tyvärr kommer det också upp Second Hand som bara ser det som en profit att tjäna större pengar på trenderna och istället för att det ska vara prisvärt så blir det lite av en trend att försöka få ut så mycket som det bara går av Second Hand produkter.

De butiker som köper in och säljer på provision har givetvis också de ett syfte med att värna om vår framtid, men de som ger tillbaka av sitt ekonomiska överskott är väl de butiker som man ska titta först i om man vill värna om miljön och få en bra prislapp på sitt inköp. Med detta menar vi absolut inte att det är fel att handla i någon butik med Second Hand i Stockholm, mer än att priserna kan skifta rejält mellan de olika butikerna. Att Second Hand Stockholm har kommit för att stanna är något vi alla ska vara glada över.