Gata för Stockholms bästa promenadsträckor

Stockholms bästa promenadsträckor

Under vår- och sommartid finns det flertalet leder och promenadgångar du kan vandra i solljuset. Stockholm har mer än bara sina byggnader och riksdagssammanträden. Det finns även en fin natur att ta del av i Sveriges största metropolis. Här nedan kommer du kunna läsa om de tre bästa promenadsträckorna i vår huvudstad.

Bege dig ut och se Stockholm under en promenad

Med varmare väder kommer möjligheter till att uppleva den svenska naturen i solljuset. Det spelar ingen roll om ditt hem är beläget ute på landet eller i en av våra storstäder. Det finns alltid natur, skönhet och frisk luft att hämta runtom vårt avlånga land. Stockholm, vår största stad, innehåller en myriad av vandringstillfällen för såväl dess invånare som besökare.

Längsmed stadens gator finner du mängder med promenadsträckor. Dessa är även belägna i områden där du kan ta dig en paus vid ett mysigt fikaställe eller åtnjuta en middag på restaurang. Det här är fördelen med att vandra i en storstad, där allt du kan behöva tänkas vilja ha under din promenad finns inom gångavstånd. Här nedan har vi listat tre av de bästa promenadsträckorna i Stockholm som du bör pröva på om du har lust att bege dig ut och gå i huvudstaden.

3 promenadsträckor i Stockholm

  • Ulriksdals slott
  • Vinterviken
  • Djurgården

Ulriksdals slott

Beläget i Solna, finner du det gamla slottet Ulriksdal. Här kan man ta sig många fina vandringar i närområdet för att få en såväl lugnande som historisk bild av Stockholm. Du kan inleda din rundvandring i själva slottsträdgården, för att sedan spankulera ut bland de gamla byggnader som står uppradade längsmed de små gatorna.

På platsen kommer du även finna ett par riktigt fina kaféer, vilka serverar kaffe, bakverk samt smörgåsar. Det finns mycket sevärt att ta del av under en promenad invid Ulriksdals slott. Bland annat kan du ta dig en titt på gamla timmerstugor och arkitektur som går flertalet hundra år tillbaka i tiden.

Vinterviken

För den som vill ha en mer kustorienterad vandringstur kan vi tipsa om Vinterviken. Platsen är belägen söder om tullarna i Stockholm och ligger invid fina vatten. Du kan antingen ta dig hit genom att använda dig av lokaltrafiken eller med bil. Väl vid Vinterviken kommer du kunna ta en vandringstur längsmed stranden.

Här kommer du stöta på ett antal småbåtshamnar och allmänt trevliga östkustmiljöer. Som att förvänta i Stockholm, finns det även många bra kaféer i det här området. Där kan du ta och vila upp dig och återfå energin genom en god kopp kaffe och en bulle.

Djurgården

Djurgården är det perfekta exemplet på den närliggande natur som man finner även i Stockholms inre kärna. Sedan staden grundades har det här området varit en plats dit man kan söka sig för att få uppleva den vackra grönskan i huvudstaden. Det här är således den utmärkta stadsdelen att besöka om du vill gå ut på en promenad.

Det är enkelt att ta sig hit, samt erbjuder bekväma vandringsrutter. Djurgården har även mängder med fikamöjligheter. Runt nästan varje hörn finner du ett nytt litet kafé att sätta dig på. Det finns även gott om restauranger i området kring de bästa promenadsträckorna, utifall att du skulle vilja ta dig en bit och äta efter marschen.