Kaffekopp på bord med texten Stockholms Bästa Caféer

5 av Stockholms trivsammaste Caféer 2024

Som Sveriges största huvudstad, kan du förvänta dig att finna mängder av bra cafeer Stockholm. Att ta sig en fika är en av svenskarnas favoritsysselsättningar på ledig tid. En kopp kaffe och en liten bakelse serverat i en hemvänlig miljö är väl värt ett besök på Stockholms trivsammaste cafeer. Här nedan kommer du kunna läsa om vår lista på de fem mysigaste fikaställena i Svea Rikes högsäte.

Mysiga Caféer i Stockholm

  • Svedjan Bageri Söder
  • Paul Bageri
  • Chic Konditori
  • Beck
  • Vurma

Svedjan Bageri Söder

Svedjan Bageri cafeer

Beläget på Brännkyrkagatan 88 hittar du ett utmärkt litet mysigt café kallat Svedjan Bageri Söder. Det här fikastället är inrett för att vara så inbjudande som möjligt för både vuxna och barn. De serverar många olika drycker, där dock kaffet är den främsta brygden på menyn.

Till bakelser har de några delikatesser att bjuda på, vilka bör vara tillfredsställande för den sockertörstande besökaren. Det här är främst ett sommarfik, då deras öppettider gäller från juni till augusti. Om du dock har vägarna förbi, kan vi tipsa om att du stannar till vid Svedjans Bageri för en mysig och kostnadsvänlig fikaupplevelse.

St. Paul Bageri

St Paul Bageri Stockholm Interiör

På caféet St. Pauls Bageri finner du som kund ett stort utbud på bröd och bakelser. Detta fikaställe ligger på Sankt Paulsgatan 24, varefter verksamheten har tagit sitt namn. Det första som kommer slå dig när du träder in i lokalen är doften från nybakade bröd, vilken lägger sig som en inbjudande arom runtom dina näsborrar.

Utöver de ugnsfärska bröden och bakelserna, kommer du även finna ett gott kaffe att ta del av här. Caféet driver således både en bakningsverksamhet likväl som servering och förser även andra fikaställen med sina produkter. Interiören är riktigt fin om än lite av det enklare slaget när det kommer till Stockholms cafeer.

Chic Konditori

Cafeer Stockholm Chic Konditori interiör

Chic Konditori är ett litet café som ligger på adressen Swedenborgsgatan 1 i Stockholm. De serverar klassiska bakelser och sötsaker i en mycket hemtrevlig och lite avmattad miljö. Du kommer således som kund här finna gott med utrymme att slappna av, även om själva lokalen inte är särskilt stor. Caféet är i det klassiska stuket, där man får sig en typisk, svensk fikaupplevelse till ganska så bra priser.

Det här är inte stället för den som vill upptäcka något nydanande med sin kopp kaffe, men fungerar utmärkt för de som vet vad de vill ha under en traditionell fikapaus. Chic Konditori är särskilt duktiga på tårtor, vilka de bakar själva. Dessa välsmakande sockerbomber kommer även i olika typer och varianter, från en enkel prinsesstårta till mer komplicerade verk.

Beck

Beck kaffebar cafeer i Stockholm

Trots att det här fikastället delar namn med den fiktiva kriminalpolisen, finns det inte mycket hos Beck-caféet som påminner om den dystra och våldsamma tillvaron i Martin Becks universum. Det här är en idyllisk plats att ta sig en kopp kaffe. Becks beskriver sig själva som en kaffebar, vilket betyder att du kommer ha en stor tillgång på olika kaffesorter samt tillberedningsprocesser. De serverar allt från italienska klassiker till mer moderna brygder gjorda på de energibringande koffeinbönorna.

Inredningen hos Beck liknar den som många nya cafeer med en modern stil valt att ta efter. Det gör dock inte caféet mindre trivsamt för det. Utöver kaffe kommer du kunna mumsa i dig flertalet goda bakelser och kakor här. Beck Kaffebar ligger väl placerat på Södermalm, med adressen Tjärhovsgatan 3. Ta dig gärna hit för en riktigt trevlig stund med vänner och familj!

Vurma

Cafeer Stockholm Vurma Interiör

Sist men inte minst har vi tagit med det lilla caféet som ligger på gatuadressen Bergsunds Strand 31. Det handlar då om Vurma, ett fikaställe med en smått tropisk inriktning på sin design. Interiören är färgglad och ger en känsla av att du befinner dig på en exotisk plats för ditt kaffe och kakor.

De serverar många olika drycker, där även thé är en fascination för caféet. Till bakelser erbjuder de allt från klassiska bakverk till fruktfyllda delikatesser. Det här är ett fikaställe som passar mycket bra för både vuxna som barn.

Ta en fika i Stockholms stad

Trots att Sverige är en så kallad säsongsnation, finns det vissa saker som består oavsett årstid eller väder. Stora delar av våra liv dikteras av hur väderprognosen ser ut, där uppsättningen av kläder i svenska hem består av både lätta tyger som tyngre, varmare material. Vad som dock alltid är aktuellt är umgänge med vänner och för det finns det få bättre sätt än ett glas på en irländsk pub eller en fika.

Som det sockerälskande, kaffedrickande och njutfulla folkslag vi är, har fikapausen blivit en beståndsdel av den svenska vardagen. Det här har i sin tur lett till en sprudlande ekonomi och verksamhet kring café och fikaställen, vilka står radade längsmed gatorna i alla svenska samhällen. Särskilt påtagligt är vår fikaentusiasm i de större städerna, såsom cafeer Stockholm.

Café-upplevelse kan se olika ut beroende på vart du söker dig för din kopp kaffe. Det finns de som har en mer äventyrlig eller häftig interiör, medan andra har gått för maximal mysfaktor. Den sistnämnda kategorin är just vad vi gått igenom här ovan. Vi har sammanställt en lista på fem av Stockholms bästa fikaställen som är riktigt trivsamma att vistas på.