Hamn i Stockholm med texten: Stockholms bästa vårställen

Bästa Stockholmsställena under våren

När blomstren och grönskan återvänder till svenska träd och buskar är det hög tid att ta din beskärda del av solvärmen. Våren är en årstid när växtlivet åter kommer till liv efter vinterns is och köld. I Stockholm finns det flertalet intressanta platser man kan besöka för att fira in de färggranna tider som vankas. I den här artikeln skall vi ta en titt på var du som allra bäst kan uppleva våren i Sveriges huvudstad!

När grönskan återvänder till Stockholm

Våren är en alldeles speciell årstid i Sverige. Då vårt land är beläget långt norr om ekvatorn upplever vi oftast kalla vintrar som berövar den flesta växtligheten av sin gröna färg. Snö och kyla lägger en frusen yta på den annars så frodiga svenska jorden och mörkret intar den norra hemisfären. Därför känns det alltid extra bra när solen åter skiner ett längre ljus runt vårens dagar.

Över vårt land tar utomhusaktiviteter vid igen när våren gör sitt inträde. Uteserveringar öppnar upp, nöjesparker drar i gång sina attraktioner och grönsakslandet i trädgården börjar återigen kräva sin omsorg. Skall man göra det bästa av våren bör man besöka så många soliga och intressanta platser som möjligt. I Stockholm finns det ett par att välja mellan.

Vår huvudstad ligger i ett utmärkt läge utmed östersjöns livgivande vindar. En god dos av regn och sol i kombination med frisk och frodig luft gör underverk för såväl växter som människor i Stockholmstrakten. Nedan har vi förberett en lista på fem ställen där du bäst kan ta del av den gröna årstiden som bjuder upp till sommarens dans.

5 ställen att se Stockholm till våren

  • Hornsbergs strand
  • Gröna Lund
  • Skärgården
  • Stortorget i Gamla stan
  • Skinnarviksberget

Hornsbergs strand

Hornsbergs strand i Stockholm

Om man inte velat ta ett dopp under vintertid, passar våren utmärkt som sin debut i vattnet för det nya året. Få ställen erbjuder till bättre bad än Hornsbergs strand beläget mitt i Stockholm. Varje vår söker sig tusentals folk dit för att känna på vattnet i sällskap med andra Stockholmsbor. Önskar man besöka ett annat badställe finns det många fina alternativ. Kristinebergsklipporna och Långholmen erbjuder sina unika upplevelser i vårens solljus.

Gröna Lund

En av Sveriges största nöjesparker öppnar upp sina portar när våren gör sig påmind. Gröna Lund lever varmt i minnet på dem som besökt parken tidigare. En massa roliga åkattraktioner kombineras med god mat och en allmänt underhållande stund på denna plats. Gröna Lund är dock inte bara för nöjesparkupplevelsen. Varje år sätts det upp mängder med andra evenemang såsom musikkonserter i parken värda ett besök.

Skärgården

Vind, salt och rogivande solljus väntar den som besöker Stockholms skärgård under vårtider. För den som har tillgång till en egen båt ligger lyxen med havslivet ute på östersjön nära till. De som saknar egen farkost kan alltid ta en av de chartrade turerna ut till Grinda eller Sandhamn för att få sin dos av skärgårdens oändliga möjligheter på underhållning, vila och bad!

Stortorget i Gamla stan

Gamla stan i Stockholm

Gamla stan i Stockholm är en region av staden som verkligen förtjänar sitt namn. Här finner man byggnader som är från den sena medeltiden och står än idag som ståtliga monument över vårt lands otroliga historia. Under våren fylls den här stadsdelen av mängder med växter och folk. Restaurangerna öppnar upp sina uteserveringar för den som vill ta in det historiska arv som vilar mellan byggnaderna med en god måltid framför sig.

Skinnarviksberget

Slutligen på den här listan har vi ett speciellt inslag. Skinnarviksberget ligger beläget på Södermalm i Stockholm och har blivit ett favorittillhåll för dem som önskar se solnedgången under våren. Berget står hela 50 meter över vattenytan och erbjuder en god utsikt över såväl staden som havet nedanför. Med en filt, ett par glas vin och gott sällskap är det här en mycket värdig plats att besöka för att fira in grönskan i vårt avlånga land.